default-image

Λευκό πέπλο στ' Ανώγεια-Φωτορεπορτάζ σε χιονισμένα τοπία

Κρήτη
Λευκό πέπλο στ' Ανώγεια-Φωτορεπορτάζ σε χιονισμένα τοπία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια υπέροχη και ειδυλλιακή εικόνα αντίκρισαν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι των Ανωγείων, με το χιόνι να έχει διαμορφώσει ένα λευκό πέπλο παντού.Μάλιστα η φύση για μια ακόμη φορά δημιούργησε με καμβά το λευκό τοπίο. Όχι όμως και χωρίς προβλήματα.

Τα εκχιονιστικά δουλεύουν πυρετωδώς

Το χιόνι έχει φτάσει τα 35 εκατοστά στο ύψος και δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων.

Το χιόνι έχει καλύψει τα αυτοκίνητα

Αγώνας να μείνει ανοιχτός ο δρόμος

Μάλιστα ήδη το βράδυ της Δευτέρας εκχιονιστικά από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να μείνει ο δρόμος που οδηγεί προς τα Ανώγεια ανοιχτός.

Ειδυλλιακή η εικόνα

Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν κυρίως ξυλόσομπες και τζάκια για να ζεσταθούν, αφού από το πρωί η κωμόπολη είχε βυθιστεί και πάλι στο σκοτάδι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης δυσκολεύοντας την κατάσταση. Το ρεύμα ωστόσο επανήλθε.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου χρειάστηκε χθες να συνδράμουν σε 5-6 περιπτώσεις αυτοκινήτων, ντόπιων αλλά και επισκεπτών, που είχαν αποκλειστεί στο δρόμο για τα Σίσαρχα. Ο δρόμος όμως παραμένει προσπελάσιμος μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επέλαση χιονιά στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στα λευκά έχει ντυθεί το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου τα εκχιονιστικά δουλεύουν χωρίς διακοπή.

Λευκός "εισβολέας" στο Οροπέδιο Λασιθίου
Στη Βιάννο τοπίο στην ομίχλη

Αποκλεισμένοι οι Παρανύμφοι

Αποκλεισμένοι από τη Δευτέρα το βράδυ οι περίπου 100 κάτοικοι στο χωριό Παρανύμφοι στα Αστερούσια Όρη. Νωρίτερα το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα επιχείρησαν ανεπιτυχώς, λόγω του παγετού, να ανοίξουν το δρόμο, ενώ παραμένουν επιτόπου με τα συνεργεία του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων να εργάζονται πυρετωδώς.

Για τους κατοίκους του ορεινού χωριού πάντως, που βρίσκονται σε κλοιό χιονιά, τα μεγαλύτερα προς το παρόν προβλήματα εστιάζονται στη διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς παραμένουν για ώρες αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο και χωρίς ρεύμα.

Έκλεισε ο δρόμος στην Κασταμονίτσα

Έκλεισε ο δρόμος στην Κασταμονίτσα λόγω χιονιού

Στην Κασταμονίτσα ο δρόμος παρέμενε, τουλάχιστον το πρωί, κλειστός και η κίνηση στην περιοχή διεξάγεται μόνο με 4x4 και αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση είχε προκαλέσει δεκάδες προβλήματα στους κατοίκους, αλλά ευτυχώς το ρεύμα επανήλθε στις 10 το πρωί.

Η εικόνα στον Πύργο Μονοφατσίου

Χιονιάς και στον Άγιο Μύρωνα

Σε απόσταση αναπνοής περίπου 20 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο στον Άγιο Μύρωνα, το χιόνι έφερε... χιονοστιβάδα προβλημάτων. Η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.

Σφοδρή η χιονόπτωση και στην Αγία Βαρβάρα

Το χιόνι ξεπερνά τα 20 εκατοστά στην Αγία Βαρβάρα
Δύσκολη η πρόσβαση στην Αγία Βαρβάρα
Το "έστρωσε" και στο Αρκαλοχώρι
Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα στον Άγιο Μύρωνα
Στη μέση του πουθενά μια ταμπέλα για καυσόξυλα!
Και στους Αποστόλους Πεδιάδος λευκός κλοιός

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη, Χρήστος Κώνστας, Στέλλα Τερζάκη, Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News