Κρήτη

Ανοιχτά καταστήματα, πολύς κόσμος στην αγορά

Ανοιχτά είναι σήμερα, τελευταία Κυριακή του 2014, τα καταστήματα στην αγορά της Κρήτης όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές για τα τελευταία "χαλαρά" εορταστικά ψώνια.  

Για όσους τουλάχιστον έχουν... κρατήσει κάτι από το δώρο των Χριστουγέννων ή δεν έχουν δώσει όλη την επιδότηση στους φόρους και τα τέλη, αφού η αγορά κινείται με μάλλον χαμηλούς ρυθμούς, ένεκα της προβληματικής οικονομικής κατάστασης των περισσότερων καταναλωτών.

Πάντως, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα όλη την ημέρα και έτσι όσοι κατέβουν στο κέντρο για μια γιορτινή βόλτα, θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν και κάτι. Όσοι δεν έχουν "ντυθεί" ενόψει ρεβεγιόν, θα μπορέσουν να το κάνουν σήμερα, ενώ και τα πρωτοχρονιάτικα δώρα θα έχουν σήμερα την τιμητική τους.

Το θεσμικό πλαίσιο ορίζει ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, αλλά οι Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν προσαρμόσει τις ώρες λειτουργίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου και την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 09:00 μέχρι τις 18:00.

Από τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, επανέρχεται το κανονικό ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων.

Σχόλια