default-image

Δωρεάν διανομή αλκοολόμετρων

Κρήτη
Δωρεάν διανομή αλκοολόμετρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο "ζωής" μπορεί να αποδειχτεί το αλκοόμετρο στα χέρια κάθε οδηγού, με το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσου (ΣΥΦΑΚ), σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης και τα κατά τόπους τμήματα Τροχαίας του νησιού, να το προσφέρει δωρεάν, μοιράζοντάς το τέτοιες μέρες με την προτροπή «αν βρεθείτε θετικοί, μην οδηγήσετε, αφήστε το τιμόνι σε κάποιον άλλο».

Η δωρεάν διανομή αλκοόμετρων στους οδηγούς έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων και θα επαναληφθεί και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τους οδηγούς να δέχονται το δώρο του ΣΥΦΑΚ με μεγάλη κατανόηση, αλλά και προβληματισμό, ιδιαίτερα φέτος που τα δυστυχήματα έχουν βάψει πολλές φορές την άσφαλτο με αίμα στο νησί μας!

Όπως έγινε λοιπόν την παραμονή των Χριστουγέννων, έτσι και την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου θα μοιραστούν αλκοόμετρα στους διερχόμενους οδηγούς και η ανταπόκριση του κόσμου για δεύτερη συνεχή χρονιά αναμένεται ως πραγματικά θερμή.

Έτσι, πολλά ήταν τα αλκοόμετρα που μοιράστηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου την περασμένη Τετάρτη, με στόχο αυτές οι γιορτές το αλκοόλ να μη γίνει η αιτία να μετατραπούν σε τραγωδίες οι χαρούμενες γιορτές για κανέναν οδηγό και για καμία από τις οικογένειες που θα επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο. Και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του Ομίλου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσου (ΣΥΦΑΚ) Δημήτρης Αλιμπέρτης, «κάθε χρόνο λόγω του αλκοόλ στην Κρήτη γίνονται πάρα πολλά ατυχήματα. Δυστυχώς, τώρα στις γιορτές γίνονται περισσότερα, επειδή όλος ο κόσμος εξαιτίας των αργιών πίνει ένα ποτηράκι παραπάνω. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του συνεταιρισμού, έχουμε αποφασίσει σε μόνιμη βάση, αφού είναι η δεύτερη χρονιά που το κάνουμε και θα το καθιερώσουμε, να μοιράζουμε αλκοτέστ της μιας χρήσης στους οδηγούς, ώστε μετά την έξοδό τους να μπορούν να κάνουν αλκοτέστ και να δουν. Εάν είναι θετικό, δε θα πρέπει να οδηγήσουν. Θα πρέπει να δώσουν το αυτοκίνητο σε κάποιον που δε θα έχει πιει ή να πάρουν ένα ταξί».

Ευχές και συμβουλές από τον Νίκο Χριστοφάκη

Στο κέντρο του Ηρακλείου βρέθηκε όμως και ο ταξίαρχος, αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Ηρακλείου Νίκος Χριστοφάκης, που εκτός από τις ευχές του δημοσιοποίησε, μέσω των δημοσιογράφων, και τις συμβουλές του στους πολίτες. «Θα πρέπει όλοι οι οδηγοί», είπε, «να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να έχουμε αναίμακτες γιορτές», ενώ αναφέρθηκε και στην προσοχή που πρέπει να δείχνουν όσοι φεύγουν από τα σπίτια τους για να μην τα βρουν παραβιασμένα επιστρέφοντας.

Στο Ηράκλειο επελέγη το σημείο των Λιονταριών για τη διαδικασία αυτή, ενώ στο Ρέθυμνο ορίζεται ο χώρος του Δημαρχείου, στις 12 το μεσημέρι και στις 11 το πρωί αντίστοιχα, τόσο για την παραμονή των Χριστουγέννων, που έγινε η ευγενική αυτή προσφορά, όσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα επαναληφθεί.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News