Κρήτη

Αγορές και δώρα από τη λαϊκή για τα Χριστούγεννα

Παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα... Τα πάντα βρίσκει κανείς στις λαϊκές αγορές, οι οποίες αποτελούν πλέον τη μικρογραφία ενός πολυκαταστήματος, με τους καταναλωτές να τις κατακλύζουν. Ακόμα και τώρα που είναι περίοδος γιορτών, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στις λαϊκές για να ψωνίσουν και να κάνουν τα δώρα των Χριστουγέννων.

«Εδώ βρίσκει κανείς προϊόντα μόλις με ένα ευρώ. Αφού τα καταστήματα δεν κατεβάζουν τις τιμές και εμείς ερχόμαστε εδώ που βρίσκουμε και οικονομικά και ποιοτικά πράγματα», λέει ο κύριος Γιώργος που μαζί με τον εγγονό του έκαναν μια βόλτα στη λαϊκή αγορά.

Σ' έναν αγώνα δρόμου έχουν ξεχυθεί οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τις λαϊκές αγορές, όπου βρίσκουν πράγματα για όλα τα γούστα, από ρούχα μέχρι και παιχνίδια. Τρέχουν για να προλάβουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής και τα δώρα, μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα.

Τα τυλίγουν, δένουν το φιόγκο και είναι έτοιμα προς παράδοση. Πολλοί είναι αυτοί που πάνε έτοιμο το δώρο τους σε ένα κατάστημα ψιλικών ή συσκευασιών δώρων και ζητούν αμπαλάρισμα.

Ψηλά στις προτιμήσεις

Μπορεί να ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο, με τους καταναλωτές να έχουν ξεκινήσει ήδη τις πρώτες διερευνητικές ματιές και τις αγορές μικροδώρων στα καταστήματα της πόλης, ωστόσο και η λαϊκή αγορά αποτελεί μία οικονομική διέξοδο και έχει ανέβει ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια