default-image

Δικηγόρος με αδυναμία στον τζόγο

Κρήτη
Δικηγόρος με αδυναμία στον τζόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πάθος για τον τζόγο χρόνια δεν κοιτά, όπως αποδεικνύεται, αλλά ούτε και... αξιώματα, καθώς πλέον μετά από κάθε έφοδο της Αστυνομίας σε παράνομες λέσχες το θέμα συζήτησης δεν είναι πόσοι πιάστηκαν στα δίχτυα της Αστυνομίας, αλλά ποιοι!

Και όχι άδικα, αφού ουδείς, όποια κι αν είναι η ιδιότητά του, εξαιρείται από πρόσκαιρα ή ευκαιριακά πάθη, όπως αυτό του τζόγου. Αυτό συνέβη και στην τελευταία μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο, το βράδυ της Πέμπτης. Άνδρες της ΟΠΚΕ τα έκαναν γης Μαδιάμ, εισβάλλοντας σε καφετέρια στη λεωφόρο Πλαστήρα, την ώρα που το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά.

Η διαδικασία των συλλήψεων εξελίχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αφού οι κατηγορούμενοι τζογαδόροι δε χρειάστηκε να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για τα δικαιώματά τους, καθώς είχαν μαζί τους και νομικό σύμβουλο. Και αυτό γιατί, ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και δικηγόρος, ο οποίος πέρασε μαζί τους το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου χθες το μεσημέρι, ώστε να παρουσιαστεί στο αυτόφωρο.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, πιάστηκαν στα πράσα τόσο ο 68χρονος δικηγόρος όσο και οκτώ ακόμη παίχτες. Ανάμεσά τους μάλιστα βρισκόταν και μια γυναίκα. Οι τζογαδόροι είχαν επιδοθεί σε μια παρτίδα TEXAS POKER HOLDEM, την οποία ακριβοπλήρωσαν.

Το ίδιο το κατάστημα μπορεί να μην είχε καν άδεια λειτουργίας, αλλά διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες, για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί το ειδικό σήμα προειδοποίησης καταγραφής του χώρου. Παρέα στα κρατητήρια τούς έκανε και η νεαρή σερβιτόρα που ήταν παρούσα την ώρα της εφόδου. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.503 ευρώ ως προερχόμενο από τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου, ενώ βρέθηκαν ακόμη τέσσερις τράπουλες και 1.004 μάρκες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά.

Και στο Ρέθυμνο

Ξημερώματα στο Ρέθυμνο εκτυλίχθηκε μια ακόμη παρόμοια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο παράνομα "φρουτάκια". Αστυνομικοί της Ασφάλειας αιφνιδίασαν τον 54χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος στο οποίο είχαν εγκατασταθεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να είναι αθέατοι από τους περαστικούς, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι κατασχέθηκαν. Οι υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με αντίστοιχους κερματοδέκτες, που ήταν σε κατάσταση αναμονής, πρόσφοροι προς χρήση από θαμώνες του καταστήματος, χωρίς την απαιτούμενη άδεια πιστοποίησης παιγνιομηχανήματος από τις αρμόδιες Αρχές.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News