Κρήτη

Χερσόνησος: Καταγγελία Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών για αδιαφανείς διαδικασίες

«Την παράτυπη και αδιαφανή διαδικασία της δημοτικής Αρχής του Δήμου Χερσονήσου για την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χωρών σε ιδιώτη επιχειρηματία, καθώς και της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών με τρόπο καταφανώς απαράδεκτο και ασύμφορο για τον Δήμο άρα και το Δημότη», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Σύμπραξη των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου.   

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Την παράτυπη και αδιαφανή διαδικασία της δημοτικής Αρχής του Δήμου Χερσονήσου για την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χωρών σε ιδιώτη επιχειρηματία, καθώς και της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών με τρόπο καταφανώς απαράδεκτο και ασύμφορο για τον Δήμο άρα και το Δημότη.

Γιατί το θέμα έρχεται μόλις 14 ημέρες πριν λήξει η σύμβαση με τον υφιστάμενο εργολάβο;

Που είναι η μελέτη της υπηρεσίας περιβάλλοντος του Δήμου;

Που είναι η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που να ζητά από τον ΦΟΔΣΑ εισήγηση;

Τι έκανε η Δημοτική Αρχή για 6 μήνες μετά την εκλογή της για το θέμα;

Η προφανής πλέον ολιγωρία(;) της δημοτικής Αρχής στην διαχείριση των θεμάτων του Δήμου αλλά και των νομικών του προσώπων γίνεται επικίνδυνη, άρα μη αποδεκτή από την παράταξη μας. Η οποία σιωπή πλέον θα είναι συνενοχή στην διάλυση του Δήμου και του τόπου μας. Αυτό δε θα το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση!

Καλούμε την δημοτική Αρχή και προσωπικά το δήμαρχο και πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ(!) κ. Μαστοράκη να πράξη τα δέοντα. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση της παράταξής μας θα είναι διπλά στο δημότη μας και τα συμφέροντά του!

Η αποχώρηση της παράταξής μας από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η πρώτη ενέργεια ώστε τα πράγματα να επανέλθουν στη σωστή κατεύθυνση».

Σχόλια