default-image

Προχωρά η μελέτη για τις παρεμβάσεις στον κόμβο Καρτερού

Κρήτη
Προχωρά η μελέτη για τις παρεμβάσεις στον κόμβο Καρτερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την εξέλιξη της μελετης αναβάθμισης του κόμβου Καρτερού, απαντά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη επισημαίνοντας ότι «αναμένεται μια σειρά εγκρίσεων μελετών μέχρι την έναρξη των εργασιών».

Ο ανισόπεδος κόμβος Καρτερού, βρίσκεται επί του αναβαθμισμένου και κατασκευασμένου ΒΟΑΚ με διατομή διπλού κλάδου και διαχωριστική νησίδα, σε απόσταση περί τα 5 km από την πόλη του Ηρακλείου. Έχει μορφή δρόμου, αλλά δεν έχει κατασκευαστεί ένας κλάδος εξόδου από την Επισκοπή και ευρύτερη περιοχή, λόγω υπαρχόντων εγκαταστάσεων και ιδίως ενός πρατήριου καυσίμων. Αντ' αυτού έχει κατασκευαστεί ο κλάδος εξόδου ανατολικότερα, με συνέπεια οι κινούμενοι προς Επισκοπή να κάνουν πορεία περί το 1km.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του υπουργού: «Για τον λόγο αυτό o ΟΑΚ ΑΕ, με απόφαση του Δ.Σ. έχει εντάξει τη μελέτη αναβάθμισης του συγκεκριμένου ανισόπεδου κομμού σε άλλη υπάρχουσα συμβασιοποιημένη μελέτη. Η μελέτη αναβάθμισης του κόμβου αυτού εκπονείται και στη φάση αυτή έχουν συνταχθεί τα τοπογραφικά διατάγματα, καθώς και η οριστική μελέτη του κλάδου που απαιτείται, σε συνδυασμό με τα άλλα αναγκαία συμπληρωματικά έργα οδοποιίας της ευρύτερης περιοχής του ΒΟΑΚ. Κατόπιν η μελέτη υπεβλήθη στην Δ.Σ.Ε. του ΟΑΚ ΑΕ και αφού ελεγχθεί θα αποσταλεί στην Αρμόδια κεντρική υπηρεσία μελετών της Δ.Ο.Υ. που είχε εγκρίνει τη μελέτη του υφιστάμενου κατασκευασμένου κόμβου για τη σύμφωνη τεχνική της γνώμη».

«Ακολούθως, θα συνταχθεί φάκελος περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τροποποίηση των υφιστάμενων περιβαλλοντικών όρων του ανισόπεδου κόμβου Καρτερού και θα αποσταλεί για έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ».

Μετά τα παραπάνω, «θα εγκριθεί η οριστική μελέτη του αναβαθμισμένου ανισόπεδου κόμβου Καρτερού από τον ΟΑΚ ΑΕ και θα συνταχθεί και εγκριθεί σχετικό Κτηματολόγιο, προκειμένου να είναι ώριμο το έργο για ένταξη και δημοπράτηση. Η αναφερόμενη μελέτη, εκτός από την αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Καρτερού, περιλαμβάνει και τη βελτίωση της στροφής και της εξόδου προς την ΝΕΟ του Δημόσιου ΚΤΕΟ Ηρακλείου».

Τονίζεται ακόμη ότι: «η οριστική μελέτη εφαρμογής αναβάθμισης του ανισόπεδου κόμβου Καρτερού, έχει συνταχθεί με βάση τις αντίστοιχες ΟΜΟΕ και έχει λάβει υπόψη της την διατήρηση και λειτουργία, με τροποποιημένη κυκλοφοριακή σύνδεση, του ευρισκομένου εκεί πρατηρίου υγρών καυσίμων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News