default-image

"Βρέχει" αρχηγούς στην Κρήτη

Κρήτη
"Βρέχει" αρχηγούς στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τέτοια κοσμοσυρροή πολιτικών αρχηγών όπως αυτή που έχουμε σήμερα, με τρεις προέδρους κομμάτων, εδώ στην Κρήτη, αποτελεί ξεχωριστό γεγονός. Πόσω μάλλον στη δεδομένη πολιτική συγκυρία. Με τις κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας να απέχουν μια ''ανάσα'' πλέον. Και με το σενάριο των εθνικών εκλογών να αρχίζει και να φαντάζει ολοένα και πιο κοντά!

Σε ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό, στο νησί μας φιλοξενούμε σήμερα όχι έναν, αλλά τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Πολιτικές επισκέψεις που είχαν προγραμματιστεί και γίνονται με συγκεκριμένη ατζέντα και σκοπό καθόδου. Αλλά που αναμφίβολα, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, παίρνουν και προεκλογικό χαρακτήρα!

Στην Κρήτη λοιπόν θα συμπέσουν μαζί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ό,τι αφορά το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κάθοδος του Αλέξη Τσίπρα και η ομιλία του σε προγραμματισμένη από καιρό περιφερειακή συνδιάσκεψη έχει έντονο προεκλογικό άρωμα. Και όπως είναι αναμενόμενο, έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τοπικά στελέχη έχουν ανεβάσει στροφές τις τελευταίες ημέρες, ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε τα πάντα κατά την παγκρήτια συνδιάσκεψη στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" να κυλήσουν άρτια.

Κεντρικοί ομιλητές στην παγκρήτια συνδιάσκεψη είναι:

- Ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης, που ως τομεάρχης Τουρισμού θα αναφερθεί στα του κρητικού τουρισμού, με βάση το τουριστικό πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος παρουσίασε προ ημερών, σε μεγάλη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αθηνών.

- Ο βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, που θα αναφερθεί στο κεφάλαιο των υποδομών και της ανάπτυξης για το νησί μας.

Στον τρίτο άξονα της συνδιάσκεψης, τον πρωτογενή τομέα, θα αναφερθεί το μέλος της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αποστολάκης.

Στα Χανιά ο Δ. Κουτσούμπας

Μέσα στο απόγευμα, θα πατήσει Κρήτη και ο γ.γ. του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα αφιχθεί στα Χανιά ως κεντρικός προσκεκλημένος και ομιλητής σε κομματική συνεστίαση.

Συγκεκριμένα, στις 8:30 σήμερα το βράδυ ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση που οργανώνουν οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ στο κέντρο "Πορτοκάλι".

Μια κομματική εκδήλωση, με έντονη προεκλογική χροιά...

Διήμερη περιοδεία Θεοδωράκη σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Με διαφορά λίγων μόλις ωρών από τον Αλέξη Τσίπρα θα καταφτάσει στην Κρήτη ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας. Ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' αναμένεται νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην Κρήτη. Στις 8:30 το βράδυ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, θα παρακολουθήσει την παράσταση "Αναφορά στον Γκρέκο" στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ νωρίτερα θα έχει συναντήσεις τόσο με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη όσο και με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Κατόπιν ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Ρέθυμνο, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη και στη συνέχεια στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση σε φίλους και εθελοντές του "Ποταμιού" στο Ωδείο Ρεθύμνου στην παλιά πόλη.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News