default-image

Τ.Ο. ΚΝΕ Κρήτης: Πλούσια δραστηριότητα ενόψει Συνεδρίου

Κρήτη
Τ.Ο. ΚΝΕ Κρήτης: Πλούσια δραστηριότητα ενόψει Συνεδρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξαν τις προηγούμενες μέρες οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κρήτη ενόψει του 11ου Συνεδρίου της Οργάνωσης που θα γίνει στην Αθήνα, από 18 μέχρι 21 Δεκεμβρίου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση με τίτλο «ΚΝΕ πρωτοπόρα νεολαία, γερή και μαζική στο πλευρό του ΚΚΕ» μίλησε η Χριστοδουλοπούλου Νικολέττα, μέλος του ΚΣ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Στην ομιλία της, στάθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα σε αυτές τις δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της δράσης , η οργάνωση της πάλης των σπουδαστών, να φωτίζεται η μόνη διέξοδος για τη νεολαία και το λαό, ο σοσιαλισμός. Αγώνας που τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ είναι στην πρώτη γραμμή. Με το τέλος της ομιλίας ακολούθησε.

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου επίσης, η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ηρακλείου οργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Τι φοιτητικό κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα;" με ομιλητή τον Βάγια Βάγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη σήμερα οι δυνάμεις της ΚΝΕ να δυναμώσουν την παρέμβασή τους στο φοιτητικό κίνημα, δυναμώνοντας τις Επιτροπές Αγώνα, να μπουν μπροστά για τα οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών, κάνοντας πέρα τις δυνάμεις εκείνες (ΔΑΠ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ) που συμβάλλουν είτε με τον τυχοδιωκτισμό τους, είτε με την ανοιχτή στήριξη στη κυβέρνηση, στη διάλυση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Το βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής" που λειτούργησε πριν και μετά την ομιλίες και τις συζητήσεις, τράβηξε το ενδιαφέρον στους σπουδαστές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Την ίδια μέρα το βράδυ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην μουσική σκηνή "Νυν και Αεί", στην συναυλία που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ. Χαιρετισμό απεύθυνε η Δέσποινα Δοργάκη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου των μαθητών που μετέφερε την αισιοδοξία για την ενδυνάμωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μπροστά και στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 με 21 Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Το σύνθημα του Συνεδρίου «ΚΝΕ-Πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο χωρίς κρίσεις, πολέμους εκμετάλλευση», δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι νέοι των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Αυτόν της συστράτευσης με το ΚΚΕ, την πρωτοπόρα νεολαία του, να παλέψουμε οργανωμένα για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλευτικού συστήματος που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας , της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό. Βαδίζουμε λοιπόν μαχητικά προς το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ δυναμώνοντας το ΚΚΕ και τη νεολαία του, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα "ΑΛΜΑ"

Στο Ρέθυμνο εκδήλωση διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου με θέμα "Τι φοιτητικό κίνημα χρειαζόμαστε", όπου μίλησε ο Βάγιας Βάγιας μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, οι ΟΒ Κοινωνιολογίας Ψυχολογία και ΦΚΣ, Φιλολογίας προχώρησαν σε Βιβλιοπαρουσίαση της δεύτερης μπροσούρας της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό». Την βιβλιοπαρουσίαση έκανε ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Τις επόμενες μέρες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Εκδήλωση-συζήτηση του Εργατικού Τομέα Ηρακλείου της ΚΝΕ με θέμα «Η συμβολή της εργαζόμενης νεολαίας στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για το Σοσιαλισμό», το Σάββατο 13 Δεκέμβρη, ώρα 19.00, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ομιλητής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Η ΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού διοργανώνει σύσκεψη με θέμα «Τι έχουμε... τι δικαιούμαστε» το Σάββατο 13 Δεκέμβρη και ώρα 18:30 στο καφενείο "Μικρό Καφέ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News