Κρήτη

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομοκρατία στη πορεία της 6ης Δεκέμβρη

«Σαν Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου δε πρόκειται να τρομοκρατηθούμε και θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους με όλους και όλες που πλήττονται από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Δίνουμε το επόμενο ραντεβού τη Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 6μμ στη πλατεία Ελευθερίας, στην πορεία για τον προϋπολογισμό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την αστυνομοκρατία στη πορεία της 6ης Δεκέμβρη.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το απόγευμα της 6ης Δεκέμβρη το Ηράκλειο πλημμύρισε από διαδηλωτές, νέους και νέες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους, σωματεία και συλλογικότητες σε μία μέρα αντίστασης και μνήμης, μία μέρα τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, στο δικαίωμά του για μόρφωση.

Αυτό που αντίκριζε ο οποιοσδήποτε στο κέντρο του Ηρακλείου χτες ήταν μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, γεμάτη με διμοιρίες ΜΑΤ και ανθρώπους τις ασφάλειας να έχουν κατακλύσει κάθε γωνία, ειδικά στα πέριξ του κατειλημμένου Δημαρχείου.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να τρομοκρατήσει τον κόσμο με τη γνωστή και αγαπημένη τακτική των δακρυγόνων και της ρίψης κρότου λάμψης. Προσπάθειες που μόνο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αντιστέκεται και να παρατείνει ακόμα περισσότερο τη ζωή της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η απάντηση στην αυταρχικότητα και τη καταστολή δόθηκε στο δρόμο, με τη πορεία να καταλήγει στο κατειλημμένο Δημαρχείο, το οποίο είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σαν Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου δε πρόκειται να τρομοκρατηθούμε και θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους με όλους και όλες που πλήττονται από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Δίνουμε το επόμενο ραντεβού τη Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 6μμ στη πλατεία Ελευθερίας, στην πορεία για τον προϋπολογισμό.

Όλοι στους δρόμους!».

Σχόλια