Κρήτη

Συνάντηση Κ.Δαμαβολίτη Α.Ροζάκη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκε χθες, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Άρη Ροζάκη, προκειμένου να ενημερωθεί κατ' ιδίαν, για τις επίμαχες διατάξεις του προωθούμενου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ο κ. Ροζάκης, αφού ξεκαθάρισε ότι, το επικείμενο σχέδιο νόμου δεν είναι προαπαιτούμενο της Τρόικας, επεσήμανε ότι καταργεί βασικά ένδικα μέσα (π.χ. κατάργηση εμμάρτυρης απόδειξης και κοινωνικών προτεραιοτήτων, διατήρηση υψηλών παραβόλων κ.α.), συνιστώντας τεράστιο πλήγμα στην πραγμάτωση του δικαίου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, όπως επικαλείται το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται μόνο στην εκτέλεση πλειστηριασμών, όπου  ενισχύονται έκδηλα τα προνόμια των τραπεζών και περιορίζονται αυτά των εργαζομένων, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα υποδομής του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, σχολιάζοντας ότι, 'οι μακροσκοπικές αυτοψίες δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες'.

Τα αιτήματα των δικηγόρων βρίσκουν σύμφωνο τον  κ. Δαμαβολίτη, ο οποίος επισημαίνει  ότι 'η ακίνητη περιουσία δέχεται περιμετρικές πιέσεις, καθώς από τη μια, προωθείται η ηλεκτρονική κατάσχεση, ενώ από την άλλη, οι τράπεζες, που δεν έχουν συγχωνευτεί, απαλλάσσονται από τον φόρο μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων'. Το έγκλημα λοιπόν είναι καλά στημένο.

Σχόλια