Κρήτη

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στο Ν.Ρωμανιά

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του Νίκου Ρωμανού, το απόγευμα της Δευτέρας ο αρμόδιος εισαγγελέας πρότεινε εκ νέου την απόρριψη του αιτήματός του για εκπαιδευτική άδεια.

Η οριστική απόφαση αναμένεται σήμερα κι ενώ ο Ν.Ρωμανός βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας.

Φοίτηση εξ αποστάσεως προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, δηλώνοντας αναρμόδιος για το θέμα των αδειών.
Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν σήμερα οι γονείς των Ρωμανού και Μιχαηλίδη.

Το Ε.Πα.Μ Ηρακλείου για το Ν. Ρωμανιά
Ένα νέο παιδί βρίσκεται αντιμέτωπο με τον ανάλγητο κρατικό μηχανισμό, που μια πολιτική συμμορία τον χρησιμοποιεί με στόχο, όχι την δικαιοσύνη και την διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά σαν θανατηφόρο εργαλείο ενός μεσαιωνικού παραδειγματισμού απέναντι στους εξουσιαζόμενους σκλάβους του.


Ο Νίκος Ρωμανός αποτελεί για το καθεστώς των κλεπτοκρατών και των γενοκτόνων, ευκαιρία για να δείξει σε κάθε νεανική ψυχή το φρικαλέο του πρόσωπο, υποτάσσοντας με αυτό τον τρόπο την αγωνιστική τους διάθεση για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον, ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με τον τρόπο.


Το Ε.Πα.Μ. θεωρεί ότι πίσω από την ανάλγητη αυτή στάση της δικαιοσύνης κρύβεται μια σκοτεινή πολιτική βούληση που στόχο έχει την πυροδότηση καταστάσεων που θα της δώσουν το άλλοθι για ωμή καταστολή.

Μένει να αναρωτηθούμε ποιος είναι το τέρας και ποιοι το ταΐζουν.

Αλληλεγγύη στο Ν. Ρωμανό από το στέκι μεταναστών

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κοινωνικό στέκι/στέκι μεταναστών, αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Τρίτη 2/12

- Συμμετοχή στην πρωινή μικροφωνική ενημέρωσης έξω από το κατειλημμένο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων

- Πορεία αλληλεγγύης, πλατεία αγοράς, στις 18.00

- Συμμετοχή στη συνέλευση συντονισμού στο κατειλημμένο επιμελητήριο μετά την πορεία.

Τετάρτη 3/12

- Μαζική παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο, στο δημαρχείο Χανίων, στις 15.00.

Πέμπτη 4/12

- Μικροφωνική παρέμβαση ενημέρωσης στις 17.30 στην πλατεία αγοράς.

Παρασκευή 5/12

- Πορεία αλληλεγγύης στις 18.30 στην πλατεία αγοράς.

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι ένας αγώνας για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλης της κοινωνίας.  

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού να γίνει αγώνας όλης της κοινωνίας 

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, σωματεία, συλλόγους, φορείς, συνελεύσεις, κόμματα, πολίτες της πόλης να σταθούν αλληλέγγυα και να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις. 

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Ένας νέος διεκδικεί το νόμιμο δικαίωμά του, ως φυλακισμένος, να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την ίδια του τη ζωή.

Η κυβέρνηση και οι «αρμόδιοι» μηχανισμοί βρήκαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν εκδικητικά, μέσω της αυστηρής άσκησης της υποτιθέμενης «αρμοδιότητάς» τους, για να του στερήσουν το νομοθετικά κατοχυρωμένο και 

αυτονόητο δικαίωμά του.

Ενώ οι ίδιοι μηχανισμοί, υποτακτικά και συντονισμένα «ξεχνούν» να ασκήσουν αυστηρά την 

«αρμοδιότητά» τους, όταν πρόκειται για αποφάσεις που επιβάλλουν στην κοινωνία τη βαρβαρότητα των μνημονίων και τη γενική εκποίηση ή όταν πρόκειται να «προστατέψουν» ημέτερους.

Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ως πολίτες, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και ζητάμε να δοθεί άμεσα, η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Ν. Ρωμανό και στον Η.  Κωστάρη.

Μέσα στην αθλιότητα της δημόσιας ζωής, ένας νέος που θυσιάζει την υγεία και διακινδυνεύει τη ζωή του διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να εθελοτυφλεί ή να κωλυσιεργεί.

Σχόλια