Κρήτη

"Θηλασμός: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε"

"Θηλασμός: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε" είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 2/12/2014 και από ώρα 11 π.μ. έως 1:30 μ.μ. στο ΤΕΙ στο Ηράκλειο (αμφιθέατρο 3 ΣΕΥΠ, κτίριο Αιθουσών Διδασκαλίας) υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ και του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αναγκάζει δυστυχώς σήμερα πολλές γυναίκες να περιορίσουν σημαντικά το χρονικό διάστημα που θηλάζουν τα παιδιά τους.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, αλλά και των νέων ανθρώπων γενικότερα, από τα φοιτητικά τους ακόμα χρόνια για τα πολλαπλά και σημαντικά οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί και, κατ' επέκταση, η αλλαγή κουλτούρας απέναντι στο μητρικό θηλασμό.

Γιατί ο μητρικός θηλασμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή και η αρχή αυτή αποτελεί υποχρέωση των επαγγελματιών υγείας και των αρμόδιων με το θέμα φορέων να την "κοινωνήσουν" με τον πιο σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο στη νέα γενιά και στις μέλλουσες μητέρες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών της ημερίδας έχει ως εξής:

* 11:15- 11:35: "Τι περιέχει και τι δεν περιέχει το μητρικό γάλα", Γ. Α. Φραγκιαδάκης, βιοχημικός, Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης.

* 11:50-12:30: "Οφέλη μητρικού θηλασμού: Μύθοι και πραγματικότητα", Μ. Θεοδωράκη, παιδίατρος, Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

* 12:45-13:15: "Μητρικός θηλασμός, μια πράξη αγάπης: Υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στην Κοινότητα", Ζ. Ανδρουλάκη, νοσηλεύτρια, Τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό, και τις εργασίες της ημερίδας μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Σχόλια