default-image

"Προετοιμαζόμαστε για μάχη στην Ελλάδα και την Ευρώπη"

Κρήτη
"Προετοιμαζόμαστε για μάχη στην Ελλάδα και την Ευρώπη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προετοιμαζόμαστε για… πόλεμο για να διασφαλίσουμε την ειρήνη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ. προετοιμάζεται να δώσει μάχη ενάντια στο λαϊκισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό το μήνυμα στέλνει από το Ηράκλειο ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος περιέγραψε την αναμέτρηση δύο διαφορετικών κόσμων, από την οποία όπως είπε η Ν.Δ. θα βγει νικητής στις εκλογές του 2016.

«Ετοιμαζόμαστε γι' αυτή την αναμέτρηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Ο "πόλεμος" είναι ιδεολογικός, πολιτικός. Συγκρούεται ο κόσμος του λαϊκισμού, του εύκολου λόγου με τον άλλον κόσμο που στοχεύει να διασφαλίσει το μέλλον. Εμείς ακολουθούμε το δεύτερο δρόμο και πιστεύουμε ότι θα βγούμε νικητές στις εκλογές του 2016», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια στις 15 Δεκεμβρίου», δήλωσε ακόμη ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, αναφέροντας παράλληλα ότι η χώρα μας δε χρειάζεται καμία τρόικα αλλά ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος.

«Το 2015 θα πετύχουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να θρέψουμε το λαό και να πληρώνουμε τους τόκους. Το μόνο που δεν μπορούμε να πληρώνουμε είναι τα παλιά χρέη. Γίνεται συζήτηση αν μπορεί να χαριστεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους και το υπόλοιπο να μεταφερθεί στο μέλλον», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κεφαλογιάννης στο πακέτο Γιούνκερ και στις προσπάθειες εξασφάλισης περισσότερων κονδυλίων για την Ελλάδα και την Κρήτη.

«Από το πακέτο των 315 δισ., η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί μέχρι 20 δισ. ευρώ για επενδύσεις. Θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα κονδύλια και να δούμε πώς θα ωφεληθεί η Κρήτη από τις διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση με τις καταγγελίες της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία υποστήριξε πως στέλεχος της Ν.Δ. αποπειράθηκε να τη δωροδοκήσει για να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Στην πολιτική, η σοβαρότητα και η γελοιότητα είναι μια λεπτή γραμμή. Φαίνεται ότι οι λαϊκιστές στην Ελλάδα την έχουν ξεπεράσει προ πολλού», απάντησε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News