default-image

Ανακοινώθηκαν οι τιμές στο ελαιόλαδο - Στα 3 € η οξύτητα 0,3

Κρήτη
Ανακοινώθηκαν οι τιμές στο ελαιόλαδο - Στα 3 € η οξύτητα 0,3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμική τιμή εκκίνησης στα 3 ευρώ το κιλό για το κρητικό ελαιόλαδο, με οξύτητα 0,3, όπως αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή της η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, η οποία θα πληρώνει μετρητοίς τους παραγωγούς.

Πρόκειται για μια καλή τιμή, όπως δήλωσε ο κ. Στρατάκης, ο οποίος καλεί τους παραγωγούς να παραδίδουν από την ερχόμενη Δευτέρα το προϊόν τους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_5uisp5oc/

Μετά από δύο καταστροφικές χρονιές για το χρυσοφόρο προϊόν της Κρήτης, το ελαιόλαδο, παραγωγοί μπορούν πλέον να αισιοδοξούν ότι οι κόποι τους θα πιάσουν τόπο, καθώς, πέρα από την αυξημένη παραγωγή ελαιολάδου, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για τις τιμές παραγωγού.

Σε επίπεδο χώρας, η φετινή παραγωγή ελαιολάδου ξεπέρασε τους 300 χιλιάδες τόνους, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην παγκόσμια αγορά για το συγκεκριμένο προϊόν.

Πάντως, στην Ιταλία το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ξεπέρασε ακόμη και τα 7 ευρώ το κιλό, ενώ στην Ισπανία "έσπασε" το φράγμα των 3 ευρώ.

Εντωμεταξύ, ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης εξακολουθούν να διεκδικούν καλύτερες τιμές για το προϊόν τους, ενώ την ίδια στιγμή συνεταιριστικές οργανώσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη.

Οι συνεταιριστές, όπως έχουν επισημάνει κατά καιρούς, δεν εγκαταλείπουν την ιδέα της τυποποίησης, που τη θεωρούν ως μοναδικό τρόπο διασφάλισης των συμφερόντων των παραγωγών αλλά και του ίδιου του προϊόντος.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση αρχικά είχε προγραμματιστεί για χθες Παρασκευή, αλλά λόγω της απεργίας οι διευθυντές της οργάνωσης εγκλωβίστηκαν στην Αθήνα και έτσι η ΕΑΣΗ συνεδρίασε σήμερα Σάββατο.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News