default-image

Επίτιμη δημότισσα Αγίου Νικολάου η Βικτόρια Χίσλοπ

Κρήτη
Επίτιμη δημότισσα Αγίου Νικολάου η Βικτόρια Χίσλοπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στο κινηματοθέατρο "Ρεξ" παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ με τίτλο "Η Ανατολή", στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, με τη συγγραφέα που "φώτισε" τη Σπιναλόγκα να κάνει παράλληλα μια εκ βαθέων συζήτηση με τη δημοσιογράφο της "ΚΡΗΤΗ TV", Ανδριανή Αγγελιδάκη.  

Ωστόσο, στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου μυθιστορήματός της, η δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου επιφύλασσε μια έκπληξη για τη Βικτόρια Χίσλοπ. Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου τη βράβευσε και την ανακήρυξε επίτιμη δημότη, με την ίδια να δηλώνει βαθύτατα συγκινημένη από την τιμή που της έγινε. Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι νιώθει Ελληνίδα. «Ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω άλλα λόγια. Δεν άλλαξα, αλλά νιώθω ότι είμαι ντόπια», είπε η λίγο μετά τη βράβευσή της η κ. Χίσλοπ.

«Νομίζω ότι ήταν υποχρέωση του Δήμου να κάνει επίτιμο δημότη έναν άνθρωπο που έτσι και αλλιώς έχει επιλέξει να είναι δημότης», τόνισε με τη σειρά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.

«Η Βικτόρια έχει την αίσθηση ότι ζει από πάντα στην Κρήτη. Από τον τρόπο με τον οποίο γράφει για το νησί, για τους ανθρώπους του, για τις συνήθειές τους, για τον τρόπο που σκέφτονται», είπε η δημοσιογράφος της "ΚΡΗΤΗ TV", Ανδριανή Αγγελιδάκη.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_i06dm9qw/

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αγίου Δομετίου της Λευκωσίας, με τη Βικτόρια Χίσλοπ να πρόκειται να ανακηρυχτεί και επίτιμη δημότης Αμμοχώστου. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Κύπριος σκηνοθέτης Μιχάλης Γεωργιάδης, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ "Αμμόχωστος. Μια πόλη φάντασμα", που διηγείται την ιστορία της.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News