default-image

Κινητοποίηση της Ομογένειας για τις γερμανικές οφειλές

Κρήτη
Κινητοποίηση της Ομογένειας για τις γερμανικές οφειλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τους Έλληνες της ομογένειας προσπαθούν να κινητοποιήσουν οι φορείς που έχουν αναλάβει το τιτάνιο έργο της διεκδίκησης των γερμανικών κατοχικών οφειλών προς τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, εκδήλωση με θέμα "οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα" και μάλιστα με ιδιαίτερα σημαντικό πάνελ ομιλητών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές Μανόλης Γλέζος του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστης Παπαδάκης του ΚΚΕ και Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ.

Ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και επίσης εκ των ομιλητων στην εκδήλωση αυτή, στο μήνυμα του προς τους Έλληνες ομογενείς της Γερμανίας, αναφέρει τα εξής:

"Ο αγώνας της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, αγώνας για "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!", κατά την υπέροχη έκφραση της Ομάδας Δίστομο από το Αμβούργο, κλιμακώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας. Την ερχόμενη Κυριακή 16.11.2014, η καρδιά του αγώνα χτυπά δυνατά στο Ντύσελντορφ.  Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Αγώνας για την δικαίωση της θυσίας των Ελλήνων, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από τον ναζιστικό ζυγό. Αγώνας για τη συντριβή του φασισμού και την οικοδόμηση ενός κοινού ειρηνικού μέλλοντος των δύο λαών, με θεμέλια την δικαιοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Καλούμε τους Έλληνες όπου γης να δυναμώσουν τον αγώνα μας και να στείλουν το μήνυμά μας στα πέρατα της Οικουμένης. Καλούμε τους Γερμανούς δημοκράτες κι όλους όσοι αγωνίζονται για δημοκρατία κι ανθρώπινα δικαιώματα να αγωνιστούν μαζί μας. Ο αγώνας μας έχει σύνθημα "διεκδίκηση κι όχι εκδίκηση! Δικαιοσύνη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News