default-image

Συζητούν για το υβριδικό στο Αζιλακόδασος

Κρήτη
Συζητούν για το υβριδικό στο Αζιλακόδασος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δημοτικό  Συμβούλιο Χερσονήσου θα συζητηθεί την Τρίτη 11/11/14 το θέμα του έργου του υβριδικού της Υδροαιολικηiς Αιγαιiου (θυγατρικηiς της γαλλικηiς EDF) στο Αζιλακόδασος.

Και αυτό γίνεται λίγες μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση αίτησης ακύρωσης κατά της σχετικής αποiφασης του ΥΠΕΚΑ που εγκριiνει τους Περιβαλλοντικουiς Οiρους του έργου.

Σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Ομάδα Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ, αναφέρει σχετικά τα εξής:

"Προiκειται για εiνα φαραωνικό έργο που προβλέπει δυο δεξαμενεiς αντλησιοταμιiευσης (η καθεμια? χωρητικότητας 1.200.000 κυβ.μ. στα οiρια των νομωiν Ηρακλειiου και Λασιθιiου, στο Αζιλακοiδασος, εiνα απο? τα σπαiνια Μεσογειακα? δαiση αριαiς) και 106 ανεμογεννηiτριες απο? τις οποιiες 48 στο νομο? Χανιiων και οι 58 στον δηiμο Αγιiου Βασιλειiου Ρεθυiμνου.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρυά λίστα προτάσεων που με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ενεργειακή αυτονομία της Κρήτης, έρχονται για να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και τις παραδοσιακές οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες του νησιού, και στη συγκεκριμένη περίπτωση να καταστήσει το νερό, το βασικότερο δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ιδιοκτησία της EDF μιας από της μεγαλύτερες πολυεθνικές της ενέργειας.

Η Συντονιστική Ομάδα Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ καλεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου που συνταiσσονται μαζι? μας στον αγωiνα για την προαiσπιση της γης και των νερωiν μας, να συνυπογραiψουν την Αιiτηση Ακυiρωσης κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ

Όσοι πολίτες θεiλουν να υπογραiψουν μπορουiν να πηγαιiνουν, με την αστυνομικη? ταυτοiτητα και το ΑΦΜ τους:

1) Για τους δημότες Χερσονήσου: στο συμβολαιογραφείο της κας Στέλλας Σφακιανάκη, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Λιμένας Χερσονήσου, την Δευτέρα 10/11/2014 από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

2) Για τους δημότες Ηρακλείου: στο συμβολαιογραφείο της κας Ευθυμίας Κουντάκη, Δαιδάλου 37, 3ος όροφος, Ηράκλειο, την Τετάρτη 12/11/2014 από τις 18:00 έως τις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6974923345"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News