Κρήτη

Το ερώτημα είναι ποιος θα στηρίξει το λάδι (Ηχητικό)

 ''Η Ελλάδα μπορεί να σώσει , όπως λένε, την παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, ζητούμενο όμως είναι στο εσωτερικό της χώρας ποιος θα στηρίξει το προϊόν και τους παραγωγούς είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο ΓΓ της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης .

Το στέλεχος της ομοσπονδίας εκφράζει το φόβο πως ελλείψει  τραπεζικού φορέα, επιτήδειοι εντός κι εκτός συνόρων όπως γίνεται συνήθως θα παίξουν παιγνίδια  με την τυποποίηση, το κέρδος στη χύμα διακίνηση του προϊόντος και στη συνέχεια με την νοθεία πριν αυτό καταλήξει στην αγορά και στο τραπέζι μας..

Σύμφωνα με το Blooberg  παραγωγή εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 300.000 τόνους από μόλις 158.000 πέρυσι και έτσι θα αντισταθμίσει μερικώς τις απώλειες που είχε η Ισπανία.  Υπενθυμίζεται ότι τις μεγαλύτερες απώλειες είχε πέρυσι η Κρήτη.


Στο μέτωπο της Ιταλίας η παραγωγή δεν προβλέπεται να μεταβληθεί σημαντικά, καθώς αναμένεται να διαμορφωθεί στους 455.000 από 450.000 τόνους πέρυσι. 
Σωρευτικά, η παγκόσμια φετινή παραγωγή θα διαμορφωθεί στα 2,55 εκατομμύρια τόνους, μειωμένη σχεδόν κατά 20% από τα επίπεδα - ρεκόρ των 3,19 εκατ. τόνων της σεζόν 2013-2014. 

Τη Δευτέρα εντωμεταξύ θα ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αγροτών με την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και ,αν όλα εξελιχθούν καλά, ως το βράδυ της ίδιας ημέρας όσοι διαθέτουν κάρτα ATM θα μπορούν να δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα τους ενώ για τους υπόλοιπους θα είναι διαθέσιμα από Τρίτη 11 του μηνός , σύμφωνα με τον ίδιο στο Ράδιο 9,84.


Σχόλια