default-image

Ταλαιπωρία για 600 επισκέπτες κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

Κρήτη
Ταλαιπωρία για 600 επισκέπτες κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάχαλο έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με εκατοντάδες τουρίστες να είναι αποδέκτες μεγάλης ταλαιπωρίας.

Την ώρα που στην Κρήτη γίνεται λόγος για την πολυαναμενόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αυτή σκοντάφτει στην άθλια συμπεριφορά ορισμένων Κρητικών. Κι αυτό γιατί συνηθίζουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο πάρκινγκ απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και κατά μήκος του δρόμου μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ήταν το βράδυ του Σαββάτου οι τουρίστες 10 λεωφορείων (!), που έφτασαν στο Ηράκλειο μέσω κρουαζιέρας, να ταλαιπωρηθούν κλεισμένοι μέσα σε αυτά, αφού θέσεις για πάρκινγκ δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα.

Όπως ισχυρίζονται ιθύνοντες του τουρισμού, τόσο ο Δήμος όσο και η Τροχαία είχαν ενημερωθεί για τις αφίξεις των λεωφορείων μέσω του προγραμματισμού του Ο.Λ.Η., ωστόσο δε λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

«Είναι πλήγμα αυτό για την τοπική οικονομία, αφού οι 500-600 τουρίστες θα άφηναν "ζεστό" χρήμα στα καταστήματα τον ελεύθερο χρόνο που είχαν για να ξοδέψουν περιπλανώμενοι στο κέντρο της πόλης», λένε οι τουριστικοί πράκτορες.

Όπως και να χει, το πλήγμα είναι μεγάλο σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού δεν είναι η μοναδική ημέρα που ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν όπου τους βολέψει, χωρίς να υπολογίζουν τις αφίξεις των τουριστικών λεωφορείων.

Όσο όμως πιο εύκολη γίνεται η ζωή των τουριστών, τόσο η τοπική οικονομία θα ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, αφού ο αντίκτυπος μιας σωστής συμπεριφοράς συμφέρει το νησί και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του… Σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορούμε να μιλάμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τέτοιες υποδομές.

Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News