default-image

Δεν τα βρίσκουν στον Ιατρικό Σύλλογο

Κρήτη
Δεν τα βρίσκουν στον Ιατρικό Σύλλογο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκόπη τελικά η συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου η οποία είχε οριστεί προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών. Εκ νέου η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες σε νέα ημερομηνία που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9: 30 το βράδυ. Παρόντες ήταν και τα 13 μέλη σε απαρτία. Ωστόσο, αν και η  έγινε σε ήπιο κλίμα, τελικώς δεν μπόρεσε να καταλήξει στην τοποθέτηση προέδρου, αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα και ταμία, καθώς σημειώθηκε ασυμφωνία.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με την επανακαταμέτρηση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της 12ης και 13ης Οκτωβρίου 2014 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Πειθαρχικού και των εκπροσώπων στον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, δικαίωμα ψήφου είχαν 1.439 εγγεγραμμένα μέλη στο Σύλλογο. Ψήφισαν 1.097, έγκυρα ψηφοδέλτια βγήκαν τα 1.065 ψηφοδέλτια, ενώ άκυρα- λευκά σημειώθηκαν 32 απο αυτά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου, οι συνδυασμοί που διεκδίκησαν την ψήφο των γιατρών ήταν: η "Δύναμη Υγείας" με επικεφαλής τον Χάρη Βαβουρανάκη η οποία έλαβε 474 ψήφους, συγκεντρώνοντας το 44,50% των ψήφων που της έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει 6 έδρες. "Ανανεωτική Κίνηση Γιατρών" με επικεφαλής τον Γιώργο Κοχιαδάκη που έλαβε 279 ψήφους, συγκέντρωσε ποσοστό 26,20% και 3 έδρες.

Η "Ανατροπή-Ενωτική Κίνηση για την αλλαγή στον Ιατρικό Σύλλογο" με επικεφαλής τον Ηλία Σανιδά, που πήρε 274 ψήφους, καταλαμβάνοντας ποσοστό της τάξεως του 25,70% και 3 έδρες. Και η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών Ηρακλείου" που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, με υποψήφιο τον Βασίλη Κούδα, που συγκέντρωσε 38 ψήφους, ποσοστό 3,60% και πήρε 1 έδρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News