default-image

Οι καταστροφές της βροχής στην Μεσαρά

Κρήτη
Οι καταστροφές της βροχής στην Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ώρα ισχυρής νεροποντής, κόποι μίας ζωής χαμένοι. Αγρότες του Νότου στη Μεσαρά κάνουν την καρδιά τους πέτρα και μετρούν τις πληγές τους από τη χθεσινή θεομηνία.

Αντισκάρι, Τζίγκουνας, Πλατιά Περάάτα, Άγιος Ονούφριος είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που έζησαν την μανία της φύσης και οι κάτοικοι των οποίων είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Ευτυχώς, η περιοχή δε χρειάστηκε να θρηνήσει και θύματα, αν και υπήρξαν αρκετοί που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και θερμοκήπια και αγροτικές κατοικίες.

Από τις πλημμύρες χωριά αποκλείστηκαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ κάποιες οδεύσεις κυριολεκτικά άνοιξαν στα δύο, θερμοκήπια γέμισαν πέτρες και μπάζα, ζώα εγκλωβίστηκαν στα ποιμνιοστάσια, περιουσίες "παραδόθηκαν" αμαχητί στον υγρό εφιάλτη.

Το καλοκαίρι ήταν οι πυρκαγιές που δοκίμασαν τις αντοχές των κατοίκων της περιοχής, τώρα ήλθαν και οι βροχές. Τουλάχιστον ήταν άμεση η κινητοποίηση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, του Δήμου Φαιστού ενώ κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με το πρώτο φως της ημέρας έφθασε για να καταγράψει τις καταστροφές.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις στα θερμοκήπια, τα προϊόντα του ήταν στην φάση της συγκομιδής. Ζητούν πλέον πράξεις και όχι λόγια, αφού η νέα καταστροφή έχει εξαντλήσει την υπομονή τους και δεν έχουν πλέον να καλύψουν τα στοιχειώδη και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News