default-image

Συνάντη Πολιτιστικού Δίκτυο Χερσονήσου με δήμαρχο για θέματα τουρισμού

Κρήτη
Συνάντη Πολιτιστικού Δίκτυο Χερσονήσου με δήμαρχο για θέματα τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικό Οικο Πολιτιστικού Δικτύου Δήμου Χερσονήσου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης μαζί με τον αντιδήμαρχο σε θέματα Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού, κ. Νικηφόρο Λαμπρινό.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος:

«Το Κοινωνικό Οικο Πολιτιστικό Δίκτυο Δήμου Χερσονήσου αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και τα Σωματεία της περιοχής, αφού από νωρίς επισημάνθηκε ότι ο "Καλλικράτης", που συνένωσε διοικητικά τέσσερις πρώην δήμους δεν ήταν εφικτό να συνενώσει με γοργό ρυθμό τις μικρές τοπικές κοινωνίες που σήμερα αποτελούν το Δήμο Χερσονήσου. Τα κοινωνικά ζητήματα, τα πολιτιστικά και τα οικολογικά αποτελούν τα κοινά ζητούμενα, αποτελούν τα κοινά ενδιαφέροντα και είναι και αυτά στα οποία στοχεύουμε σε προτεραιότητα».

Το Δίκτυο των Κοινωνικών, Οικολογικών, Πολιτιστικών Σωματείων και ΜΚΟ που εδρεύουν στον Δήμο Χερσονήσου καλείται να λειτουργήσει ενωτικά, χωρίς να θίγει την αυτονομία και την ανεξαρτησία των μελών του με σκοπό την υλοποίηση δράσεων με προοπτική και ωφέλεια για την κοινωνία του Δήμου Χερσονήσου. Οι σκοποί του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

α) Τη γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των φορέων της περιοχής και την οργάνωση κοινών δράσεων,

β) Την οργάνωση πληροφόρησης, ενημέρωσης των φορέων - μελών για θέματα που τους ενδιαφέρουν,

γ) Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καλών πρακτικών και απόψεων και τη συνεργασία με άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την υλοποίηση δράσεων,

δ) Την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της εθελοντικής δράσης,

ε) Την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και την εμπέδωση της έννοιας του Δήμου.

στ) Την τόνωση της ενδοδημοτικής κινητικότητας των πολιτών του Δήμου Χερσονήσου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ρόλο του Δικτύου, «που μπορεί να αναδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς καλείται να πραγματώσει την ιδέα της συνένωσης και να συντονίσει μικρές δράσεις που δεν τους προσδίδεται αυτή τη στιγμή η αξία που έχουν.

Εξάλλου θα λειτουργεί συντονιστικά σε σχέση με τα σωματεία και τις ΜΚΟ της περιοχής, ενώ θα μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις υπερτοπικής σημασίας. Πιστεύουμε ότι μπορεί  να συμμετέχει στις παγκρήτιες δράσεις, σε εθνικές και ευρωπαϊκές δράσεις για την οργάνωση της δράσης της κοινωνίας των πολιτών, για την ενθάρρυνση της Κοινωνικής Οικονομίας, για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, για την οργάνωση του εθελοντισμού. Ευελπιστούμε ότι το Δίκτυο θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες του και θα είμαστε αρωγοί στην κάθε προσπάθεια, όπως επίσης είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες των σωματείων και των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

Άλλωστε, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απασχόλησης ήδη έχει αναπτύξει  συνεργασίες με τα σωματεία και τις ΜΚΟ της περιοχής, καθώς η πρώτη Γιορτή Τουρισμού οργανώθηκε σε αυτή τη βάση συνεργασίας. Σε συνεργασία και με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού ήδη έχουμε ορίσει το γενικό πλαίσιο και τις κατευθύνσεις γι αυτό τον σκοπό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News