default-image

"Διόδια για να βρεθεί το 1,2 δισ. για το ΒΟΑΚ"

Κρήτη
"Διόδια για να βρεθεί το 1,2 δισ. για το ΒΟΑΚ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβουλευτές, βουλευτές, Περιφέρεια και λοιποί φορείς καλούνται την Παρασκευή από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε σύσκεψη για το Βόρειο Οδικό Άξονα, με στόχο να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης και διεκδίκησης για ένα έργο που στην ολοκλήρωσή του φιλοδοξεί να μειώσει τα ατυχήματα και δυστυχήματα και να προασπίσει στο μέτρο του δυνατού δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Εμμένει την ίδια ώρα, επικαλούμενος την κοινή λογική, ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, στην άποψη ότι η μόνη λύση για τις όποιες σωτήριες παρεμβάσεις είναι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η υιοθέτηση διοδίων, καθώς όποια τράπεζα κι αν δανείσει τα χρήματα που απαιτούνται τα δανείζει κι άρα τα θέλει πίσω.

«Το έργο θα κοστίσει 1,2 δισ. Έχουμε τα 250 εκατομμύρια, χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Τα υπόλοιπα πώς θα τα εξασφαλίσει το κράτος όταν διαθέτει 200 εκατομμύρια για όλη την Ελλάδα;», διερωτήθηκε.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που κινούνται σήμερα στο θέμα Περιφέρεια και φορείς, είπε: «Οι ανοησίες και ο λαϊκισμός του 2014 θα μας πάνε στην περιπέτεια. Δεν είναι έργο της Περιφέρειας το συγκεκριμένο και δεν μπορεί να υποβαθμιστεί. Ο μικροτοπικισμός δεν ωφελεί».

Ο ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι, σε περίπτωση που ομονοήσουν άπαντες, το έργο μπορεί να είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News