Κρήτη

Στη βουλή το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Χανίων

Να μη κλείσει το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων Κρήτης, ζητούν κε κοινοβουλευτική παρέμβασή οι βουλευτές του ΚΚΕ,  Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Καραθανασόπουλος και  Σπύρος Χαλβατζής.


Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Για άλλη μια χρονιά το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων έρχεται αντιμέτωπο με την υποβάθμιση αλλά και την αναστολή της λειτουργίας του, παρότι είναι το μοναδικό κολυμβητήριο στο Νομό Χανίων που αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και Πρωταθλητές των Εθνικών Ομάδων, σε όλα τα αθλήματα κολύμβησης.

Τα τελευταία 4 χρόνια υπάρχει συνεχής αδυναμία να καλυφθούν βασικές ανάγκες του κολυμβητηρίου και των αθλητών. Η λειτουργία της πισίνας των 50μ, έκλεινε τους τέσσερις προηγούμενους χειμώνες με σοβαρές συνέπειες, όπως η απόσυρση της Ανδρικής Ομάδας Πόλο του ΝΟΧ από την Α1, αφού αναγκάζονταν να δίνει αγώνες στα Κολυμβητήρια του Ηρακλείου και των Αθηνών, η ματαίωση των Βενιζέλειων Αγώνων καθώς και η έλλειψη σε ζεστό νερό στα ντους και πετρέλαιο για τη θέρμανση των 2 εναπομενόντων πισινών, των 25 μ. και των 12,5μ.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι απλά αποτέλεσμα της αδιαφορίας της κυβέρνησης και του υπουργείου Αθλητισμού. Είναι σχεδιασμένη επιλογή των κάθε φορά κυβερνήσεων, οι οποίες, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και σχεδιασμούς, θεωρούν κόστος το δικαίωμα στην άθληση από το οποίο πρέπει να απαλλαχτεί το κράτος.

Υποβαθμίζουν τις παροχές στον τομέα του αθλητισμού, με στόχο από τη μια να καθιερώσουν την ανταποδοτικότητα, όπως αναφέρει και η Διοίκηση της Τοπικής Επιτροπής Σταδίων του Νομού Χανίων - αναγκάζοντας έτσι τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για κάθε υπηρεσία που τους προσφέρεται - και από την άλλη να ανοίξουν το δρόμο για κέρδη σε αυριανούς επενδυτές και στον τομέα του αθλητισμού.

Ιδιαίτερα φέτος, πέρα από τα χρήματα που δίνουν μέχρι τώρα οι γονείς των παιδιών καλύπτοντας την καθαριότητα και τους προπονητές, προστίθεται και το κόστος από το πετρέλαιο, αφού χωρίς αυτό δεν λειτουργούν οι πισίνες.

Με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου εκατοντάδες νέοι θα στερηθούν μια δημιουργική και υγιή διέξοδο και τα Χανιά, ένας νομός με παράδοση στον υγρό στίβο, θα μείνει χωρίς κολυμβητήριο. Η οργή, η αγανάκτηση και η κινητοποίηση των γονιών δείχνει τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται το κολυμβητήριο Χανίων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Αν το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει το Κολυμβητήριο για την αγορά πετρελαίου για τη λειτουργία και των τριών πισινών του Εθνικού Κολυμβητηρίου,

Τι μέτρα θα πάρει για να βελτιωθούν οι υποδομές του Εθνικού Κολυμβητηρίου και να καλυφθούν οι πάγιες λειτουργικές του ανάγκες σε υποδομή και προσωπικό.

Σχόλια