default-image

Καταρροϊκός συναγερμός σε Χανιά και Ρέθυμνο

Κρήτη
Καταρροϊκός συναγερμός σε Χανιά και Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σε όλη την περιφερειακή ενότητα Χανίων έχει σημάνει λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων. Τα Χανιά ουσιαστικά έχουν τεθεί σε κτηνιατρική καραντίνα.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων, τίθεται πλέον σε καραντίνα ολόκληρος ο νομός Χανίων και όχι μόνο περιοχές των δήμων Χανίων, Αποκορώνου και Σφακίων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι η εργαστηριακή επαλήθευση της επέκτασης της επιδημίας του καταρροϊκού πυρετού και σε κοπάδια αιγοπροβάτων σε περιοχές του δήμου Πλατανιά (Παλαιά Ρούματα - Βουκολιές) ενώ θεωρείται θέμα χρόνου η εμφάνιση κρουσμάτων και σε περιοχές της Κισσάμου και του Σελίνου.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης, ορίζεται ως ζώνη ελέγχου, 20 χλμ. γύρω από την επιβεβαιωμένη εστία του καταρροϊκού πυρετού, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Επιπλέον στο ίδιο καθεστώς εντάσσονται και περιοχές του Ρεθύμνου που είναι όμορες των Χανίων και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Λαππαίων και Νικηφόρου Φωκά.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News