default-image

Οδηγίες πρόληψης και σχέδιο δράσης για τον Έμπολα

Κρήτη
Οδηγίες πρόληψης και σχέδιο δράσης για τον Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Αμαλία Φλέμινγκ" στην Αθήνα θα είναι τα κέντρα αναφοράς στο ενδεχόμενο παρουσίασης κρούσματος του ιού Έμπολα και στην Κρήτη σύμφωνα με το ΔΥΠΕάρχη Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη.

Στο σκεπτικό του υπουργείου είναι ο κατά το δυνατόν περιορισμός των ανθρώπων που θα έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο που θα παρουσιάσει τα ύποπτα συμπτώματα.

Από το ταμείο της 7ης ΥΠΕ θα εκταμιευτεί και το κονδύλι που απαιτείται για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως στολή, γάντια και μάσκες σύμφωνα με τον ίδιο.

Σήμερα στα πλαίσια διευρυμένης σύσκεψης στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ υπό τον Αντ. Γρηγοράκη για τις οδηγίες υπουργείου και ΚΕΛΠΝΟΟ αλλά και το λοιμωξιολόγο Αχιλλέα Γκίκα, οι παριστάμενοι φορείς υγείας, και εργαζόμενοι στις πύλες εισόδου της Κρήτης - λιμενικοί, εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και αστυνομικοί - ενημερώθηκαν για τα ύποπτα συμπτώματα της νόσου στα οποία πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη παρατηρητικότητα, σχολαστικότητα αλλά και για τον τρόπο δράσης και αντιμετώπισης ενδεχόμενου κρούσματος.

Κέντρα Υγείας και σώματα ασφαλείας παράλληλα με το ΕΚΑΒ θα έχουν την ευθύνη επίβλεψης στη νότια Κρήτη όπου συχνά εντοπίζονται οικονομικοί μετανάστες.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News