default-image

Δικαιώθηκε μια ακόμη δανειολήπτρια από το Ειρηνοδικείο

Κρήτη
Δικαιώθηκε μια ακόμη δανειολήπτρια από το Ειρηνοδικείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη δανειολήπτρια, και μάλιστα επιχειρηματία (διατηρούσε επιχείρηση ταξινόμησης οχημάτων στο Ηράκλειο), δικαίωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια γυναίκα σερβικής καταγωγής, η οποία σήμερα είναι άνεργη και χρωστούσε συνολικά 29.104,24 ευρώ σε δύο τράπεζες και την οποία δικαίωσε το Ειρηνοδικείο, δεχόμενο το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής και σώζοντας την περιουσία της, εντάσσοντάς την στο ν. 3869/2010, στο γνωστό ως νόμο Κατσέλη, αναστέλλοντας τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον της και διατηρώντας τη νομική και πραγματική κατάσταση των αναφερομένων στην αίτηση περιουσιακών της στοιχείων, με την υποχρέωση καταβολής του ποσού των 50 ευρώ μηνιαίως, συμμέτρως διανεμόμενο προς τις δύο τράπεζες, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Πρόκειται για δανειολήπτρια σερβικής εθνικότητας, κάτοικο Γουβών Ηρακλείου, 42  χρονών, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, νυμφευμένη με συνταξιούχο του Ελληνικού Δημοσίου.

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειάς της φτάνει στο ποσό των 520 ευρώ, όπως η ίδια αναφέρει στην υποβληθείσα αίτησή της.

Μοναδικό εισόδημα που διαθέτει η ίδια είναι ο μισθός του συζύγου της που έχει υποστεί τραγική μείωση τα τελευταία χρόνια.

Επίσης δε διαθέτει κανένα ακίνητο, περιουσιακό στοιχείο, παρά μόνον ένα επιβατικό όχημα σημερινής εμπορικής αξίας 1.800 ευρώ.

Η συρρίκνωση των εισοδημάτων της δανειολήπτριας, η γενικότερη οικονομική κρίση, η ανεργία της ίδιας, αλλά και η μείωση των εισοδημάτων του συνταξιούχου συζύγου της, την έκαναν να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να αιτήσει την ένταξή της στο ν.3869/2010, η οποία και έγινε, με τη συμβουλευτική και καθοδήγηση της δικηγόρου Ηρακλείου, συνεργάτιδας της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Συμπερασματικά, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που μέσω της συνεργάτιδας δικηγόρου στο Ηράκλειο επιμελήθηκε την υπόθεση φτάνοντας σε αυτή την ευνοϊκή για τη δανειολήπτρια έκβαση, η απόφαση θεωρείται θετική καθώς είναι σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, αφού η δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία της δανειολήπτριας, σώζει το σύνολο της περιουσίας της από τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών, προσφέροντάς της την πρέπουσα "ανάσα" μέχρι να εκδικαστεί η κυρίως αίτηση που έχει προσδιοριστεί για το έτος 2021.

Ακόμα με αυτή την απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι από μεριάς δικαστικής Αρχής δε γίνεται καμιά διάκριση σε αλλοδαπούς και μη, καθώς οι πρώτοι στηρίζονται εξίσου και υποστηρίζονται με την πρέπουσα διαχείριση που οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας μας ορίζουν.

Για ενημέρωση, ένταξη στο νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση στα τηλ. 28210/92306, 28210/92666 και 28420/20140.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News