default-image

Θα ολοκληρωθεί κάποτε η μαρίνα στα Μάλια;

Κρήτη
Θα ολοκληρωθεί κάποτε η μαρίνα στα Μάλια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της μαρίνας στα Μάλια, μετά από τη συνάντηση που είχαν σήμερα  Πέμπτη ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης και ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Αποστόλης Λουλουδάκης με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο και το γενικό γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Γιάννη Πυργιώτη.

Ο τουριστικός λιμένας Μαλίων χωροθετήθηκε με την προ του Ν.2160/93 διαδικασία. Με χρηματοδότηση από το Β' Κ.Π.Σ. (ΠΕΠ Κρήτης) και φορέα υλοποίησης τον ΕΟΤ, αν και έχει κατασκευαστεί μέρος των λιμενικών έργων, σήμερα το έργο παραμένει ημιτελές και τα επενδεδυμένα σε αυτό κεφάλαια αναξιοποίητα.

Το ζήτημα της αποπεράτωσης μαρίνας Μαλίων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη σημερινή συνάντηση, με τη δέσμευση του κ. Γ. Πυργιώτη να ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γ. Μαστοράκης κατέθεσε πρόταση να αναλάβει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την αναζήτηση επενδυτή, πρόταση η οποία έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση.

Σημειώνεται ότι ο τουριστικός λιμένας Μαλίων, με δυνατότητα υποδοχής και εξυπηρέτησης περισσότερων από 300 πολυτελών σκαφών, θα επαναπροσδιορίσει τον τουριστικό χάρτη των Μαλίων αλλά και ολόκληρου του νομού Ηρακλείου, ως τόπο τουριστικού προορισμού, συμβάλλοντας στην προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδηματικών τάξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News