default-image

Καταγγέλλουν την οικογένεια Αρμουτάκη οι "Ενεργοί Πολίτες"

Κρήτη
Καταγγέλλουν την οικογένεια Αρμουτάκη οι "Ενεργοί Πολίτες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για οικογενειοκρατία κατηγορεί το νέο δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη η παράταξη Φαιστός Ενεργοί Πολίτες, ασκώντας κριτική στον ίδιο το δήμαρχο αλλά και στη γενική γραμματέα του Δήμου, κ. Σοφουλάκη.

Η παράταξη στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κόρη του νυν δημάρχου και η κ. Σοφουλάκη, ως συνέταιροι σε τεχνικό γραφείο, θα έχουν προβάδισμα σε τεχνικά έργα της δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα, αναφέρεται:

«Μαρία Σοφουλάκη: Η "υπέρμαχος" της οικογένειας Γεωργίου Αρμουτάκη; γενική γραμματέας του Δήμου Φαιστού. Οικογενειοκρατία και πώς μοιράζεται η πίτα;

Μετά τις δημοτικές εκλογές και τη νίκη του κ. Αρμουτάκη στο Δήμο Φαιστού, η θυγατέρα του, καθώς και η υποψήφια του συνδυασμού του (και μη εκλεγείσα) κ. Μαρία Σοφουλάκη, πολιτικός μηχανικός, συνεργαζόμενες ή απλά συστεγαζόμενες, άνοιξαν μαζί τεχνικό γραφείο στο Τυμπάκι. Καλές δουλειές!!

Κατόπιν τούτου η οικογένεια Γεωργίου Αρμουτάκη διατηρεί πλέον δύο τεχνικά γραφεία σε Μοίρες και Τυμπάκι. Με το καλό και στο Ζαρό! Για να καλυφθούν έτσι από την οικογένεια οι ανάγκες και των τριών δημοτικών κοινοτήτων...

Ακολούθησε και αναρτήθηκε στη διαύγεια του Δήμου Φαιστού στις 6-10-2014 "φωτογραφική" προκήρυξη της θέσης του γενικού γραμματέα του Δήμου με απαιτούμενα προσόντα πτυχίο Πανεπιστημίου ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών και εμπειρία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικότερα δε σε θέματα μελετών και τεχνικών έργων.

Σήμερα, 22-10-2014, πληροφορηθήκαμε από την Διαύγεια του Δήμου Φαιστού την πρόσληψη της κ. Μαρίας Σοφουλάκη ως γενικής γραμματέα του Δήμου. Αναμενόμενο άλλωστε, αν αναλογιστεί κανείς, εκτός από τα υπόλοιπα και τους πύρινους λόγους της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δε μιλάμε πλέον για νόμιμο και ηθικό, μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού ολόκληρη η οικογένεια Γεωργίου Αρμουτάκη (ειδικά και μετά το δεύτερο τεχνικό γραφείο) απασχολείται στα πολεοδομικά ζητήματα της περιοχής, με προϊσταμένη αρχή τον πατέρα υπομηχανικό-δήμαρχο και γενική γραμματέα τη συνεργάτιδα της θυγατέρας του, πολιτικό μηχανικό Μαρία Σοφουλάκη.

Ένα ερώτημα για την νέα γενική γραμματέα είναι αν θ' ασχοληθεί στη νέα της θέση με τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο νόμος για τη θέση αυτή ή θα ασχοληθεί μόνο με πολεοδομικά θέματα;

Mήπως κ. Σοφουλάκη, ακολουθώντας την ηθική και την δεοντολογία, θα πρέπει να μην αναλάβετε τη θέση για να μην εκτεθεί ο Δήμος, ο δήμαρχος, η οικογένειά του αλλά και εσείς η ίδια προσωπικά;  

Σε αντίθετη περίπτωση ας βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους τόσο οι συνάδελφοί σας όσο και οι δημότες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News