default-image

Βρέθηκε ο 22χρονος με την ελονοσία

Κρήτη
Βρέθηκε ο 22χρονος με την ελονοσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας ο 22χρονος με το κρούσμα ελονοσίας και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Το κρούσμα ελονοσίας κινητοποίησε όχι μόνο τις υγειονομικές Αρχές της Κρήτης (έφτασε έως και την Αθήνα!) αλλά και τις αστυνομικές υπηρεσίες, που αναζητούσαν εναγωνίως ένα νεαρό άνδρα από το Πακιστάν!

Η άκρως μεταδοτική ασθένεια η οποία ενδημεί ακόμη σε περιοχές του "τρίτου κόσμου", εμφανίστηκε σε ένα 22χρονο άνδρα πακιστανικής καταγωγής στην Ιεράπετρα! Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής: Ο νεαρός άνδρας, που βρίσκεται λίγο καιρό στην Κρήτη, πήγε μαζί με έναν συμπατριώτη του, ο οποίος μιλούσε σπαστά Ελληνικά, στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, προκειμένου να εξεταστεί γιατί ένιωθε αδιαθεσία και είχε παρουσιάσει πυρετό.

Οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε προσβληθεί από ελονοσία! Καθώς η ασθένεια είναι άκρως μεταδοτική, κάλεσαν τον 22χρονο να έλθει στο νοσοκομείο ώστε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό βάσει του πρωτοκόλλου για τα λοιμώδη νοσήματα. Ωστόσο αυτός όχι μόνο δεν πήγε στο νοσοκομείο, αλλά φοβούμενος προφανώς ότι θα συλληφθεί (πιθανόν εισήλθε και διαμένει παράνομα στη χώρα), κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από προσώπου γης!

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός των υγειονομικών υπηρεσιών και η ΥΠΕ Κρήτης, που στη συνέχεια έσπευσε να ενημερώσει και όλα τα νοσοκομεία του νησιού. Παράλληλα ενημερώθηκε και η αστυνομία, που ξεκίνησε άμεσα έρευνες για να εντοπιστεί ο νεαρός και να προσαχθεί στο νοσοκομείο ώστε να αντιμετωπιστεί η περίπτωση του και να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου.

Ένα σοβαρό ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο Πακιστανός ασθένησε μετά από τσίμπημα κουνουπιού (η συνηθέστερη μέθοδος μετάδοσης της ασθένειας) στην Ιεράπετρα ή στη χώρα του. Σε περίπτωση που ισχύει η πρώτη περίπτωση, το πρόβλημα είναι σοβαρότερο, αφού σημαίνει ότι υπάρχει και άλλη εστία μόλυνσης και πιθανόν να έχουν προσβληθεί και άλλα άτομα από ελονοσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News