default-image

Αγέλες αδέσποτων "χτυπούν" στη Μεσαρά

Κρήτη
Αγέλες αδέσποτων "χτυπούν" στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιθέσεις αδέσποτων δεν αποτελούν πλέον την εξαίρεση αλλά τον κανόνα και στη Μεσαρά όπου οι αγέλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και πολύ καιρό.

Οι κάτοικοι έχουν να θυμηθούν πολλά περιστατικά, όπως αυτό του σκύλου που δάγκωσε πολίτη σκορπώντας φόβο, αλλά και την περίπτωση τετράποδου που τραυμάτισε σοβαρά κοριτσάκι το οποίο έπαιζε αμέριμνο, στέλνοτάς το τότε στο νοσοκομείο.

Πρόβλημα και για κοπάδια

Λίγο πριν το χειμώνα έναν ακόμα φόβο εκφράζει η δημοτική Αρχή Φαιστού. Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Χαριτάκης, όταν τα πρόβατα οδηγηθούν από τις ορεινές περιοχές στον κάμπο ενδοχομένως να υπάρξουν επιθέσεις από αγέλες αδέσποτων.

Θέλουν κυνοκομείο

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που γιγαντώνεται στη Μεσαρά επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση κυνοκομείου. Εκτός όμως από τη χρηματοδότηση θα πρέπει να διασφαλιστεί κατάλληλος χώρος 15 στρεμμάτων αλλά μια περιοχή εκτος οικιστικού ιστού.

Μέχρι στιγμής όλη η δράση για τα αδέσποτα εξαντλείται στις πρωτοβουλίες φιλοζωικών οργανώσεων.

Πάντως, η νέα γενιά δίνει το σύνθημα υπενθυμίζοντας ότι τα αδέσποτα δε βρέθηκαν μόνα τους στο δρόμο, αλλά ότι είναι πρόβλημα που εμείς δημιουργήσαμε κι εμείς θα το βρούμε μπροστά μας.

Ρεπορτάζ:

Φιλία Σαριδάκη-Ύβα Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News