default-image

Με οικονομικό κραχ απειλείται το ΤΕΙ Κρήτης

Κρήτη
Με οικονομικό κραχ απειλείται το ΤΕΙ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με οικονομικό κραχ απειλείται το ΤΕΙ Κρήτης, που κινδυνεύει να βρεθεί τους επόμενους μήνες χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο. Όπως υποστήριξε στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV" και ο πρόεδρος του Ιδρύματος, η στρόφιγγα των κονδυλίων από το υπουργείο Παιδείας προς το ΤΕΙ ολοένα και στερεύει, με αποτέλεσμα το 2ο εξάμηνο σπουδών να κρίνεται δυσοίωνο ακόμα και για τους αποκαλούμενους έκτακτους καθηγητές. Από του χρόνου ίσως και να μην υπάρχουν τα απαραίτητα για την εκπαίδευση των φοιτητών, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, την ώρα που η φοιτητική κοινότητα είναι ανάστατη βλέποντας τις τραγικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, «τη βγάζει, δεν τη βγάζει» το ΤΕΙ Κρήτης τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα του υπ. Παιδείας. Η μείωση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες είναι τέτοια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, που υπάρχει μεγάλη περίπτωση το ΤΕΙ να ξεμείνει από νερό, ρεύμα, τηλέφωνο ακόμα και internet με την έναρξη του 2015.

Και το χειρότερο της υπόθεσης, εάν δεν εγκριθούν τα ταμειακά υπόλοιπα από το υπουργείο, μέχρι και η πληρωμή των συμβασιούχων καθηγητών, ή αλλιώς των αποκαλούμενων έκτακτων, κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ανάστατοι είναι πλέον μετά από τις τραγικές οικονομικές εξελίξεις στο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης τόσο οι έκτακτοι καθηγητές που εργάζονται σε τμήματα 700 και 800 ατόμων, αλλά και οι φοιτητές που βλέπουν την εκπαίδευση να τινάσσεται στον αέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News