default-image

Διαμαρτυρία τη Δευτέρα για τη γενοκτονία του Κουρδικού λαού

Κρήτη
Διαμαρτυρία τη Δευτέρα για τη γενοκτονία του Κουρδικού λαού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει τη Δευτέρα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν- Κούρδοι Ηρακλείου.

Αίτημα της πρωτοβουλίας να σταματήσει η γενοκτονία του Κουρδικού λαού και η υπεράσπιση του Δημοκρατικού Συστήματος της Ροζάβα.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας αναφέρεται: ''Σας καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της πόλης Κομπάνι, που εδώ και ένα μήνα, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από τους μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.).

Οι απίστευτες φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει τα αδίστακτα μέλη αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης περιλαμβάνουν αποκεφαλισμούς, βασανισμούς, σφαγές ηλικιωμένων, απαγωγές γυναικών και παιδιών.

Ζητάμε από τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν τώρα, υπέρ του Κομπάνι, πριν να είναι αργά. Ζητάμε να στηριχτούν οι μαχητές και ο λαός της πόλης.   

Ζητάμε να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας.

Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας. Να δείξουμε, όλοι μαζί, ότι ο ελληνικός λαός πάντα συμπαραστέκεται σε αυτούς που πολεμάνε για το δίκιο και την ελευθερία.

 Ό,τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, η οποία είναι ένα από τα τρία  καντόνια της Ροζάβα, είναι ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Η  Ροζάβα είναι μια δημοκρατικά αυτοδιοικούμενη περιοχή, η οποία αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπάνι, το Αφρίν και το Τζιζίρε. Στην αυτόνομη αυτή περιοχή που οικοδομήθηκε από τον κουρδικό λαό, έγινε μια δημοκρατική  επανάσταση.

Οι γυναίκες, οι ανταρτίνες  της YPJ-Star, της   γυναικείας κουρδικής αντάρτικης οργάνωσης, παίρνουν μέρος, με το όπλο στο χέρι, στην υπεράσπιση του λαού, όπως και στην κεντρική κυβέρνηση, μαζί με άντρες του YPG της Ροζάβα. Οι YPG είναι ομάδες λαϊκής αυτοάμυνας οι οποίες δημιουργήθηκαν από το PYD, μια αριστερή δύναμη που διατηρεί στενές σχέσεις με το PKK του Αμπτουλάχ Οτσαλάν. Ενώ στην ευρύτερη  περιοχή κυριαρχούν οι εθνο-θρησκευτικές διαμάχες και δολοφονίες, στη Ροζάβα  Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι, Ασσύριοι ζούνε μαζί ειρηνικά  και κυβερνούν από κοινού το καντόνι.

Και ακριβώς γι'  αυτόν  τον λόγο  η δολοφονική συμμορία του Ισλαμικού Κράτους επιτίθεται στην περιοχή. Να μην ξεχνάμε: το ΙΚ υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και άλλους ιμπεριαλιστές, όπως και από το τουρκικό κράτος, για την ανατροπή του  Άσαντ.

Τώρα χρησιμοποιείται ως  πρόσχημα για μια επέμβαση στη Συρία. Τώρα, με την πολιτική  που ακολουθεί, από τη μια νομιμοποιεί  τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις,  και από την άλλη οργανώνει  δολοφονίες ενάντια σε θρησκευτικές και  εθνικές ομάδες, ενάντια σε  γυναικόπαιδα. Επίσης και η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Ερντογάν, αν και έχει εκφράσει την πρόθεση του να συμμαχήσει ενάντια στους τζιχαντιστές, δε βοηθάει τους Κούρδους της Συρίας. Αυτό το κάνει διότι θεωρεί ότι τώρα είναι ευκαιρία να 'ξεφορτωθεί' τους Κούρδους μια και καλή.

Σήμερα είμαστε ολόψυχα με τις γυναίκες και τους άντρες του Κομπάνι, που με λιανοντούφεκα στα χέρια υπερασπίζονται τα σπίτια τους και τη ζωή τους ενάντια στο βάρβαρο σκοταδισμό του ΙΚ. Συγκλονιζόμαστε από την ηρωική αυτοθυσία της Κούρδισας μαχήτριας που πολεμά με κουράγιο μέχρι την τελευταία σφαίρα της κι έπειτα αυτοκτονεί για να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Καλούμε όλο τον λαό, για  συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβα και στους αγωνιστές/τριες του Κομπάνι

Το Κομπάνι δεν είναι μόνο του - Η αντίσταση θα νικήσει

Ολόψυχα με την ηρωική αντίσταση των Κούρδων

Να εμποδίσουμε νέες δολοφονίες από τον δολοφονικό μηχανισμό του Ισλαμικού Κράτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News