Κρήτη

Υπογράφηκε η σύμβαση για την πολεοδόμηση των Καλεσών

Μια εξαιρετικά σημαντική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, η οποία αφορά στην πολεοδόμηση των Άνω και Κάτω Καλεσών, προϋπολογισμού 720.000 ευρώ.

Στη σύμβαση περιλαμβάνονται η κτηματογράφηση μιας περιοχής 1000 περίπου στρεμμάτων, όλες οι πολεοδομικές και γεωλογικές μελέτες, καθώς και η στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση για ολόκληρη την περιοχή.

Δήλωση Κ. Μαμουλάκη

Φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε σε δηλώσεις του: «Έπειτα από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες, φτάσαμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση πολεοδόμησης των Άνω και Κάτω Καλεσών. Δύο ιδιαίτερα αναπτυσσόμενων οικισμών δίπλα στην πόλη, που προσελκύουν ολοένα και περισσότερους μόνιμους κατοίκους και που μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν είχαν κανόνες πολεοδομικής οργάνωσης.

Είναι γνωστά και προφανή τα οφέλη από την πολεοδόμηση κάθε περιοχής. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία προβλέπεται ο ορθός τρόπος οργάνωσης ολόκληρου του πολεοδομικού ιστού, ο τρόπος ανάπτυξης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, των μέτρων πολιτικής προστασίας, κ.λπ., ενώ παράλληλα ενισχύεται η περιβαλλοντική και λειτουργική οργάνωση μιας τεράστιας περιοχής 1000 στρεμμάτων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για το άριστο αποτέλεσμα που και αυτήν τη φορά κατάφεραν».

Ο καθαρός χρόνος υλοποίησης του έργου είναι οι 28 μήνες, ο μικτός χρόνος (μαζί με τις εγκρίσεις) υπολογίζεται στους 40 μήνες, ενώ το κόστος της μελέτης πολεοδόμησης καλύπτεται από το πρόγραμμα είσπραξης χρηματικών προκαταβολών ιδιωτών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητα Καλεσίων Αντώνης Βασιλάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του οικισμού, σύσσωμη η δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας Γιάννης Λεμπιδάκης και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σχόλια