default-image

Διαρροή προκάλεσε την έκρηξη στα Βορίζια

Κρήτη
Διαρροή προκάλεσε την έκρηξη στα Βορίζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η βιβλική καταστροφή στα Βορίζια, όπως επιβεβαιώνει το πόρισμα του Πυροτεχνουργού της ΕΛ.ΑΣ., μετά από έρευνα στα συντρίμμια του σπιτιού που τινάχτηκε στον αέρα τη νύχτα του Σαββάτου.

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής όσο και πραγματογνώμονα σε θέματα αστικών καταστροφών η έρευνα καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, καθώς δε βρέθηκαν ούτε κρατήρας, ούτε υπολείμματα μηχανισμού, μέσω του οποίου θα μπορούσε να πυροδοτηθούν σκόπιμα οι φιάλες του υγραερίου που υπήρχαν στο σπίτι.

Το μέγεθος της καταστροφής άφησε άφωνους τόσο τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, όσο και την τοπική κοινωνία, καθώς θεωρείται πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα της έκρηξης των φιαλών υγραερίου που υπήρχαν στο σπίτι το οποίο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Η έρευνα στα συντρίμμια του σπιτιού ήταν εξονυχιστική και κράτησε περισσότερες από 18 ώρες, χωρίς να εντοπιστεί κρατήρας, είτε υπολείμματα από μηχανισμό για τη πυροδότηση των φιαλών.

Οι κάτοικοι των Βοριζίων άκουσαν δυο θορύβους, γεγονός που συνάδει με την έκρηξη των δύο φιαλών που υπήρχαν στη θερμάστρα υγραερίου που υπήρχε στο ισόγειο, όσο και τη δεύτερη που ήταν συνδεμένη στην κουζίνα του σπιτιού στον πρώτο όροφο.

Ο 35χρονος εργολάβος, η έγκυος σύζυγός του και το παιδί τους έλειπαν σε γάμο την ώρα που το ωστικό κύμα γκρέμιζε ακόμη και τα θεμέλια του σπιτιού τους. Όπως φαίνεται, στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους. Ο ίδιος δήλωσε επανειλημμένα πως δε διατηρεί διαφορές με κανένα και αδυνατεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί.

Τα κλιμάκια της Σήμανσης, πάντως, περισυνέλλεξαν διάφορα ευρήματα και τμήματα μεταλλικών αντικειμένων προκειμένου να εξεταστούν εργαστηριακά ώστε να δοθεί απάντηση για το πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News