default-image

"ΔιαRτηρητέο": Νέος καλλιτεχνικός πολυχώρος στο Ηράκλειο

Κρήτη
"ΔιαRτηρητέο": Νέος καλλιτεχνικός πολυχώρος στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νέος καλλιτεχνικός πολυχώρος άνοιξε στην "καρδιά" της πόλης και περιμένει τους Ηρακλειώτες να απολαύσουν, μαζί με τον καφέ και το ποτό τους, καλό θέατρο, unplugged συναυλίες και εκθέσεις εικαστικών. Και όλα αυτά δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο λόγος για το "ΔιαRτηρητέο", που βρίσκεται στην οδό Χάνδακος 71. Το "ΔιαRτηρητέο" χωρίζεται σε τρία επίπεδα αυτοτελούς χαρακτήρα. Στον πρώτο όροφο το θέατρο "Μελίνα", στο ισόγειο το cafe "ΔιαRτηρητέο" και στο υπόγειο ο εκθεσιακός χώρος σύγχρονης τέχνης "ΡΑΝ".

Το θέατρο "Μελίνα": Φιλοξενεί θιάσους και ομάδες απ' όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις, διοργανώνει σεμινάρια για το θέατρο, το χορό, καθώς και άλλου είδους εκδηλώσεις, όπως θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, κουκλοθέατρο, ομιλίες και προβολές.

Το cafe "ΔιαRτηρητέο": Στο χώρο αυτό προσφέρονται ζεστά και κρύα ροφήματα, αναψυκτικά και ποτά αποκλειστικά και μόνο από ελληνικές επιχειρήσεις. Εδώ λαμβάνουν χώρα και όλες οι μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους έχουν το ότι γίνονται Unplugged. Στη σκηνή αυτή παρουσιάζονται σχήματα και σόλο καλλιτέχνες, καθώς επίσης και πειραματικές μουσικές perfomances. Άλλες δραστηριότητες στο χώρο του cafe είναι οι παραστάσεις Bar Theater, βιβλιοπαρουσιάσεις, ποιητικές αναφορές, καθώς και μικροεκθέσεις χειροτεχνίας.

Ο εκθεσιακός χώρος σύγχρονης τέχνης "ΡΑΝ": Ο τρόπος λειτουργίας του "ΡΑΝ" βασίζεται στην ιδέα της παρουσίασης σύγχρονων διεθνών εικαστικών, οι οποίοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό. Σκοπός αυτής της περιεχομενολογικής ιδιαιτερότητας είναι ο σχηματισμός εκ μέρους του θεατή μιας κατά περίπτωση γενικής εικόνας σχετικά με τις νέες τάσεις έκφρασης, καθώς και τις τρέχουσες ζυμώσεις στα σύγχρονα εικαστικά δρώμενα εκτός Ελλάδας.

Το μηνιαίο περιοδικό "R": Είναι ένα περιοδικό ποικίλης ύλης που στοχεύει στο να ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις του χώρου. Συγχρόνως όμως φιλοξενεί κείμενα και αφιερώματα από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων, καθώς και μόνιμες στήλες.

Του "ΔιαRτηρητέου" επιμελούνται:

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωαννίδης (σκηνοθέτης, ηθοποιός).

Θέατρο "Μελίνα": Έφη Δράκου (ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού), Φαίη Ταμιωλάκη (δημ. σχέσεις, ηθοποιός).

ΡΑΝ (contemporary artists & works space): Νίκος Οικονομέας (εικαστικός).

Μουσικά δρώμενα και cafe "ΔιαRτηρητέο": Μαρία Κοπανάκη (πολιτικός μηχανικός, ηθοποιός), Ελευθερία Σινατσάκη (διακοσμήτρια, ηθοποιός).

Περιοδικό "R": Μαρία Χαρίτου (σκηνογράφος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News