default-image

Στη φυλακή οι δυο Κρητικοί για το φορτίο - μαμούθ

Κρήτη
Στη φυλακή οι δυο Κρητικοί για το φορτίο - μαμούθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν αργά το μεσημέρι ο 37χρονος από τα Βορίζια και ο κουμπάρος του από τη Σητεία που επιχείρησαν να διακινήσουν στον Πειραιά ένα φορτίο με περισσότερα από 220 κιλά χασίς, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε αποστακτήριο τσικουδιάς, από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.

Και οι δυο ισχυρίστηκαν στον ανακριτή πως δε γνώριζαν το μέγεθος του φορτίου που ανέλαβαν να μεταφέρουν από την αποθήκη που διατηρεί ο 37χρονος στο Πειραιά, σε σημείο «το οποίο τους υπέδειξαν τα μέλη ενός άλλου μεγαλύτερου κυκλώματος», όπως ανέφερε ο συνήγορος τους Διονύσης Βέρας, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για να παραστεί στην ανακριτική διαδικασία που κατέληξε στην προφυλάκιση των δυο βασικών κατηγορουμένων. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους για τη μεσολάβηση αυτή εισέπραξαν 7.500€, χωρίς να έχουν καμία άλλη εμπλοκή στην υπόθεση.

Ωστόσο στην κατοχή του 37χρονου από τα Βορίζια που φέρεται ως ένα από τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν εκτός από τα ναρκωτικά, περισσότερα από 30 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Ο ισχυρισμός για την κατοχή αυτού του ποσού αναφέρει πως δεν προέρχεται από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών, αλλά ήταν κέρδη από τη συμμετοχή του σε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Αναβλήθηκε το αυτόφωρο για τον ιερέα και την υπόλοιπη οικογένεια

Το πλευρό του 37χρονου βρέθηκαν ο ιερέας-αδελφός του και η πρεσβυτέρα, που αναχώρησαν για την Αθήνα την Τετάρτη, μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι από τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές του ηρακλείου. Ο ιερέας, και ο πατέρας του, μαζί με την πρεσβυτέρα, συνελήφθησαν όταν οι έρευνες της Δίωξης ναρκωτικών Αττικής στα Βορίζια και σε βραχονησίδα στα νότια παράλια αποκάλυψε όπλα, μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών αλλά και εικόνες με πιθανή αρχαιολογική αξία.

Η υπόθεση τους δεν εκδικάστηκε χθες, καθώς δεν εμφανίστηκαν στο Αυτόφωρο και η υπόθεση τους αναβλήθηκε για τις 20 Οκτωβρίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News