default-image

Βρέθηκε εκρηκτική ύλη - Ελεύθεροι παπάς και παπαδιά (photos)

Κρήτη
Βρέθηκε εκρηκτική ύλη - Ελεύθεροι παπάς και παπαδιά (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση των ερευνών της Αστυνομίας αφού εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα 2.222 γραμμάρια ποσότητα εκρηκτικής ύλης (αμμωνιοδυναμίτιδα),494 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και 11 πυροκροτητές.

Στον εισαγγελέα ο παπάς

Εντωμεταξύ, το κατώφλι του Δικαστικού Mεγάρου πέρασαν το πρωί ο ιερέας, η παπαδιά και ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη κατά τις έρευνες για την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται συγγενικό τους πρόσωπο, ένας 37χρονος στην Αθήνα.

Στα τρία αυτά άτομα φορέθηκαν χειροπέδες, αλλά για άλλα αδικήματα από αυτά από τα οποία συνελήφθη ο 37χρονος συγγενής τους στην Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζονται κάποιες παλιές εικόνες αλλά και αντικείμενα όπως πλήθος ρολογιών που η ύπαρξή τους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί και εξετάζεται. Κατά τις έρευνες συνολικά σε όλες τις περιοχές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και όπλα.

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι για τις πλημμεληματικές διώξεις οι 3 συλληφθέντες. Την Πέμπτη θα δικαστούν στο αυτόφωρο του Α' τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Ανάμεσα στις διώξεις που ασκήθηκαν στους κατηγορούμενους και η οπλοκατοχή, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

Λαβράκι από τις έρευνες

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας συνολικά για τις έρευνες:

«Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα αστυνομικές επιχειρήσεις, που εξελίχτηκαν από το πρωί της ίδιας ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, που διερευνούσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.    

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε οικίες, οχήματα, αποθήκες, καταστήματα, σε λοιπούς βοηθητικούς και περιβάλλοντες χώρους, καθώς και σε αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές».

Αναζητούνται άλλοι δύο

Σύμφωνα με το δελτίο της Αστυνομίας, «συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 61, 34 και 41 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των νόμων "Περί αρχαιοτήτων", "Περί Όπλων" (παράνομη οπλοκατοχή) και "Περί προστασίας ατόμου από την επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", ενώ αναζητούνται ακόμη δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 39 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων (και αυτά συγγενικά πρόσωπα του παπά).

  • Κατασχέθηκαν 2 εικόνες άγνωστης χρονολογικής προελεύσεως, καραμπίνες και φυσίγγια
  • Επιπλέον κατασχέθηκαν περισσότερα από 2 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 494 γραμμάρια εκρηκτική ύλη ΤΝΤ και πυροκροτητές».

Εικόνες και άλλα ευρήματα στο Δήμο Φαιστού

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Φαιστού Ηρακλείου:

-Δύο ξύλινες εικόνες άγνωστης χρονολογικής προελεύσεως (στη μία απεικονίζεται η γέννηση και στη δεύτερη η ανάσταση του Κυρίου),

-Πέντε παλαιά νομίσματα με διάφορες αναπαραστάσεις,

-Τρεις καραμπίνες (εκ των οποίων από τη μία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας),

-206 φυσίγγια,

-Επτά μαχαίρια και τρεις σουγιάδες,

-Καταγραφικό μηχάνημα καμερών ασφαλείας,

-Είκοσι ρολόγια χειρός,

-Γεμιστήρας και ξιφολόγχη πολεμικού όπλου,

-Διάφορα είδη καθαρισμού όπλων και

-Το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.

Με βάση τα ευρήματα των ερευνών συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 61, 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της αρχαιοκαπηλίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και προσωπικών δεδομένων. Αναζητούνται ακόμη δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 39 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

2,2 κιλά εκρηκτικής ύλης στον Άγιο Βασίλειο

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αγίου Βασιλείου βρέθηκαν σε βραχονησίδα επιμελώς κρυμμένα (κάτω από κοίλωμα βράχου) και κατασχέθηκαν:

* 2.222 γραμμάρια ποσότητα εκρηκτικής ύλης (αμμωνιοδυναμίτιδα),

* 494 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ

* 11 πυροκροτητές,

* 11 τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας μήκους έως 8 εκατοστά

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Επιχείρηση σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο νομό Ηρακλείου και Ρεθύμνου με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή των Βοριζίων της Μεσαράς, αλλά και τα νότια του Ρεθύμνου, βρέθηκε σε εξέλιξη την Τρίτη το απόγευμα μετά τη σύλληψη για ναρκωτικά Ηρακλειώτη στην Αθήνα.

Το "πράσινο φως" για τις έρευνες στην Κρήτη άναψε μόλις στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο περίπου 37 ετών άνδρας από το Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στον Πειραιά με ποσότητα χασίς που ξεπερνά τα 200 κιλά.

Τα 200 κιλά οδήγησαν στις έρευνες

Τα ναρκωτικά φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Κρητικός και τα οποία είχαν τοποθετηθεί πρωτύτερα σε αυτό από αποθήκη στην Αττική. Αρχικά βρέθηκαν πάνω του περίπου 15.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί στην Αθήνα κατά τις έρευνες φέρονται να εντόπισαν τουλάχιστον 120.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News