default-image

Σε έρευνες για ναρκωτικά συνελήφθησαν παπάς και παπαδιά

Κρήτη
Σε έρευνες για ναρκωτικά συνελήφθησαν παπάς και παπαδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο νομό Ηρακλείου και Ρεθύμνου με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή των Βοριζίων της Μεσαράς, αλλά και τα νότια του Ρεθύμνου, ήταν σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα μετά τη σύλληψη για ναρκωτικά Ηρακλειώτη στην Αθήνα.

Το "πράσινο φως" για τις έρευνες στην Κρήτη άναψε μόλις στα χέρια της Αστυνομίας  έπεσε ο περίπου 37 ετών άνδρας από το Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στον Πειραιά με ποσότητα χασίς που ξεπερνά τα 200 κιλά.

Τα 200 κιλά οδήγησαν στις έρευνες

Τα ναρκωτικά φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Κρητικός και τα οποία είχαν τοποθετηθεί πρωτύτερα σε αυτό από αποθήκη στην Αττική. Αρχικά βρέθηκαν πάνω του περίπου 15.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί στην Αθήνα κατά τις έρευνες φέρονται να εντόπισαν τουλάχιστον 120.000 ευρώ.

Από χθες το απόγευμα ουσιαστικά η Αστυνομία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο είναι επί ποδός για την υπόθεση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αθήνας, κάποιοι από τους οποίους ήρθαν και στην Κρήτη για τις έρευνες.

Αστυνομικοί της Δίωξης, της Ασφάλειας, των ΤΑΕ, της ΟΠΚΕ, αλλά και πάνοπλοι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών ξεκίνησαν τις έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια ατόμων που σχετίζονται με τον Κρητικό συλληφθέντα στην Αθήνα. Έρευνες έγιναν ακόμη και σε εκκλησίες.

Συνελήφθη και ιερέας

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προσήχθησαν μεταξύ άλλων 3 άτομα, συγγενείς του άνδρα που συνελήφθη με τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ανάμεσά τους ένας ιερέας, μια παπαδιά και ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας. Κατά τις έρευνες αλλά και την προσαγωγή του ο ιερέας, που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά.

Στα τρία αυτά άτομα φορέθηκαν χειροπέδες, αλλά για άλλα αδικήματα από αυτά από τα οποία συνελήφθη ο 37χρονος συγγενής τους στην Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζονται κάποιες παλιές εικόνες αλλά και αντικείμενα όπως πλήθος ρολογιών που η ύπαρξή τους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί και εξετάζεται. Κατά τις έρευνες συνολικά σε όλες τις περιοχές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και όπλα.

Έρευνες και στα Παξιμάδια

Εντυπωσιακό κατά τη σημερινή επιχείρηση των αστυνομικών στο Ηράκλειο είναι ότι, εκτός από εκείνες σε Βορίζια, Καπαριανά, Αγία Γαλήνη και αλλού, έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα Παξιμάδια, τα μικρά νησάκια που βρίσκονται στα ανοικτά του μεγάλου κόλπου της Μεσαράς. Οι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν σε σκάφος και έβαλαν πλώρη για τις βραχονησίδες, καθώς πληροφορίες ανέφεραν πως υπάρχει πιθανότητα να  υπάρχουν κρυμμένα εκεί όπλα και ναρκωτικά.

Για τη σοβαρή υπόθεση συνολικά αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News