default-image

ΚΕΠ Κρήτης:Πλαστογραφήσεις για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών

Κρήτη
ΚΕΠ Κρήτης:Πλαστογραφήσεις για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμων της Κρήτης και συγκεκριμένα Χανίων και Αποκορώνου βρίσκονται στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από την ανακάλυψη κυκλώματος που δρούσε πανελλαδικά και χορηγούσε πλαστά δικαιολογητικά σε υπηκόους τρίτων χωρών που διευκόλυναν την παραμονή και την εργασία στη χώρα μας.

Όπως αποκαλύφθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με επείγον έγγραφό της ζητά από 2 Δήμους της Κρήτης την παροχή στοιχείων που αφορούν την πλαστογράφηση εγγράφων με τα οποία υπήκοοι τρίτων χωρών πέτυχαν την νόμιμη διαμονή και παραμονή στη χώρα μας.

Αποδέκτης του εγγράφου είναι σε όλη την Ελλάδα 52 υπηρεσίες Δήμων κυρίως ΚΕΠ, από τις οποίες ζητούνται στοιχεία ώστε να εξεταστεί η πλαστότητα εγγράφων που έχουν λάβει αλλοδαποί.

Στο επείγον έγγραφο αναφέρονται και τα ΚΕΠ των Δήμων Χανίων και Αποκορώνου και μάλιστα και ονόματα συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Ο έλεγχος γίνεται στο πλαίσιο δικογραφίας που ήδη έχει σχηματιστεί ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων στην πλαστογράφηση εγγράφων.

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ζητά από τις υπηρεσίες των Δήμων, που είναι υπό έλεγχο:

- Δειγματικά εντυπώματα του συνόλου των γνήσιων υπηρεσιακών σφραγίδων στρογγυλών και ορθογώνιων.

- Την ατομική σφραγίδα των υπαλλήλων που είναι στο συνημμένο πίνακα προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να γίνει εργαστηριακός συγκριτικός έλεγχος με εντυπώματα σφραγίδων που βρέθηκαν σε πλαστά έγγραφα όπως αναφέρει η δικογραφία.  

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που οι σφραγίδες έχουν αλλάξει θα πρέπει να αποσταλούν οι προηγούμενες.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News