default-image

Συμπαράσταση Κ.Δαμαβολίτη στη μονή Εσφιγμένου

Κρήτη
Συμπαράσταση Κ.Δαμαβολίτη στη μονή Εσφιγμένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης μετέβη στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους Πατέρες της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, οι οποίοι διώκονται ποινικά από το κονάκι της Μονής, εξαιτίας μιας πνευματικής διένεξης.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής «στην υπερ-δημοκρατική Ελλάδα του 2014, οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου διώκονται για την θρησκευτική τους συνείδηση, καθώς θέλουν με ακρίβεια να προασπίσουν τα τείχη της Ορθοδόξου Πίστεως».

Και συνεχίζει σχολιάζοντας ότι «στον αντίποδα της εν λόγω δίωξης, βρίσκεται η άδεια για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό και η ανεξέλεγκτη δράση των παρα-θρησκευτικών οργανώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργία του κονακίου της Μονής στη Θεσσαλονίκη, έχει ως σκοπό να εξυπηρετεί τη διαμονή των μοναχών και των γερόντων όταν ασθενούν και υπάρχει ανάγκη να βγουν από το μοναστήρι, ώστε να μεταβούν σε ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία.

Με δικαστική απόφαση όμως, μεταβιβάστηκε το κονάκι σε μια νέα αδελφότητα, υποχρεώνοντας τους μοναχούς να το εγκαταλείψουν.

 «Δεν αμφισβητούμε τη δικαιοσύνη, τονίζει ο κ. Δαμαβολίτης όμως προασπίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο, μια ευρωπαϊκή χώρα, εις βάρος της οποίας εκκρεμούν πολλές καταδικαστικές αποφάσεις για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News