default-image

"Ελπίζω να μην είναι η ρύθμιση στα μέτρα των τραπεζών"

Κρήτη
"Ελπίζω να μην είναι η ρύθμιση στα μέτρα των τραπεζών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 100 δόσεις φέρεται να "κλειδώνει" ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία στο πλαίσιο της ρύθμισης του υπουργείου Ανάπτυξης για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια.

Επιφυλακτικοί οι επιχειρηματίες έως ότου διευκρινιστούν οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης.

«Ζητούμενος είναι ο ρόλος και λόγος των τραπεζών. Ποια θα είναι η θέση τους με την κεφαλαιοποίηση της οφειλής και το ύψος του επιτοκίου», είπε συγκεκριμένα στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγελική Δουλγεράκη ο οικονομολόγος-πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης. Εξέφρασε παράλληλα το φόβο πως, παρά την πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση, αυτή θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών.  

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν διαρρεύσει από τη συνάντηση των τροϊκανών με τον Νίκο Δένδια, φέρονται να είπαν ότι η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ θετική.

Στη διετή ρύθμιση το πιθανότερο είναι ότι θα υπαχθούν 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις, με τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών προς τράπεζες, εφορία και ταμεία το μάξιμουμ έως και σε 8,3 χρόνια.  

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται πως η συμφωνία των 100 δόσεων θα επεκταθεί και πέραν των 110.000 επιχειρήσεων που θα ρυθμίσουν τα δάνειά τους και θα αφορά σε κάθε επιχείρηση και επαγγελματία με ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News