default-image

Συναντήσεις στο Ηράκλειο ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

Κρήτη
Συναντήσεις στο Ηράκλειο ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κ. Τζον Κίτμερ, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός. Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη συνεργασία πάνω στους τομείς του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Πολύ ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη συνάντηση ο δήμαρχος Ηρακλείου τονίζοντας: «Εξετάσαμε τα ζητήματα ανάδειξης του πολιτισμού μας και συμφωνήσαμε ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι πολύ σημαντικό μια πόλη να αξιοποιεί την ταυτότητα και την ιστορία της, ώστε να υπάρχουν οικονομικά αποτελέσματα».  

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε: «Η συνάντησή μου με τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Λαμπρινό, ήταν πρώτη μου ευκαιρία να τον συγχαρώ για την πρόσφατη εκλογική του νίκη και την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου. Ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην καθημερινότητα των πολιτών στις σύγχρονες πόλεις και συζητήσαμε εκτενώς για το πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε στους τομείς του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Λαμπρινός έδωσε στον κ. Κίττμερ τον τόμο με το έργο "Κρητικός Πόλεμος", της Χρυσούλας Τζομπανάκη.

Τουρισμός, παραδοσιακά προϊόντα και εξωστρέφεια της Κρήτης στην συνάντηση περιφερειάρχη με τον Βρετανό πρέσβη

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, φιλοξενία, περιβάλλον, τουρισμός, τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα, και οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη με το Πρέσβη της Μ. Βρετανίας John Kittmer.

Ο Βρετανός πρέσβης επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί  στους άξονες ανάπτυξης της Κρήτης την επόμενη πενταετία με τη συνέργια-συνεργασία του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, των εκπαιδευτικών-ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, την "έξυπνη εξειδίκευση", το πολιτισμό, και το περιβάλλον.

«Με την αξιοποίηση και των Ευρωπαϊκών κονδυλίων τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, η ανάπτυξη της Κρήτης θα στηριχθεί στην "έξυπνη εξειδίκευση", με τη συνεργασία πρωτογενή τομέα, τουρισμού, εκπαιδευτικών-ερευνητικών ιδρυμάτων, και τη περαιτέρω ανάδειξη του πολιτισμού μας αλλά και του μοναδικού περιβάλλοντος μας», ανέφερε στον Βρετανό πρέσβη ο περιφερειάρχης Κρήτης, και πρόσθεσε, ότι με την υλοποίηση του  στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα τα Κρητικά προϊόντα παράγονται με ποιοτικές προδιαγραφές και ταυτότητα προέλευσης (brand name "ΚΡΗΤΗ"). Επίσης ότι η Κρήτη προσφέρεται για επενδύσεις, είναι ασφαλής προορισμός, ενώ επιχειρείται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, που θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη.

Σε δήλωση του ο Βρετανός πρέσβης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. περιφερειάρχη για τη σημερινή μας συνάντηση. Επισφράγισε τις ήδη καλές σχέσεις μεταξύ της Κρήτης και Βρετανίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Στη σημερινή μας συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη, επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στα πιθανά πεδία συνεργασίας στους τομείς βιώσιμης ανάπτυξης και τον τουρισμό. Ελπίζω να ενισχύσουμε περαιτέρω τους εμπορικούς δεσμούς της Βρετανικής αγοράς με την Κρήτη».

Ο κ. Kittmer δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από τις τουριστικές υποδομές του νησιού, την Κρητική κουζίνα, το περιβάλλον, και την πολιτισμική κληρονομιά του νησιού, καθώς το φετινό Καλοκαίρι - όπως είπε - έκανε για μια εβδομάδα διακοπές στο νησί μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News