Κρήτη

"Γενέθλια" με... εμπλοκή για την Καρδιοχειρουργική και η απάντηση

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις που συμπαρασύρουν τη λειτουργία της πολυπόθητης Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και προκαλούν απίστευτη οργή στους Κρητικούς. Κατά τραγική ειρωνεία τα "γενέθλια" για την κλινική ήταν θλιβερά αφού όπως είπαν πολλοί γράφτηκαν οι "τίτλοι τέλους". Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του neakriti.gr για το γεγονός ότι βρίσκεται στον "αέρα" η κλινική, ήρθε και η τυπική επιβεβαίωση διά στόματος του επίκουρου καθηγητή και καρδιοχειρουργού Γιώργου Λαζόπουλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνει η επόμενη επέμβαση , «δεν ξέρω τι θα συμβεί πλέον. Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχει αδυναμία να λειτουργήσει η κλινική έτσι όπως πρέπει. Σαν ιατρική ομάδα δηλώνουμε παρόντες και όραμά μας είναι να επεκταθεί η κλινική. Ωστόσο θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό».

Οι κύριοι Λαζόπουλος και Γρηγοράκης

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Λαζόπουλος, χθες είχε συνάντηση με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και τη ΔΥΠΕ Κρήτης και περιμένουν απαντήσεις.

Στον "αέρα" οι επεμβάσεις

Τίποτε όμως τώρα δεν είναι βέβαιο για τις επόμενες ημέρες, αφού υπό κανονικές συνθήκες την Τρίτη θα έπρεπε να υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση ασθενής, ενώ η λίστα αναμονής είναι ατέλειωτη με δεδομένο ότι 700 Κρητικοί κάθε χρόνο χρειάζονται επέμβαση.  

Η απάντηση της Διοίκησης

«Η Καρδιοχειρουργική Κλινική δεν κλείνει, δεν αλλάζει και δεν αλλοιώνεται», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, που εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο λουκέτου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα γίνουν άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση τεσσάρων νοσηλευτών για τη λειτουργία του κρεβατιού της ΜΕΘ.

Κ.Θεοδοσάκης: «Δε θα αφήσουμε την Καρδιοχειρουργική να κλείσει»

Το παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενος στην κλινική, Κυριάκος Θεοδοσάκης.

«Ό,τι ειπώθηκε κι έγινε μέχρι σήμερα στην Καρδιοχειρουργική ήταν επικοινωνιακό προκειμένου να δείξουν πως κάτι γίνεται. Η δημόσια υγεία στο Πανεπιστημιακό στο Αττικό και σε άλλα νοσοκομεία πλήττεται. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί», είπε.

Η αρχή έγινε με την αναβολή χειρουργείου

Ενδεικτικό είναι ότι χθες Τετάρτη υπήρξε αναβολή καρδιοχειρουργικού περιστατικού, αφού δηλώθηκε αδυναμία λειτουργίας 13ου κρεβατιού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Εάν ωστόσο δεν επιλυθεί το θέμα, τότε τίθενται σε κίνδυνο και οι υπόλοιπες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Χθες θα έπρεπε να εγκαινιαστεί η λειτουργία της νέας φάσης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής που θα περιελάμβανε πλέον έξι και όχι τέσσερις επεμβάσεις το μήνα. Αντ' αυτού όμως η εξέλιξη "πάγωσε" γιατρούς και προσωπικό, αφού ο διακεκριμένος καθηγητής και διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος δήλωσε αδυναμία να λειτουργήσει το 13ο κρεβάτι στη ΜΕΘ που αφορά αποκλειστικά καρδιοχειρουργικά περιστατικά.

Δηλαδή ενώ μέχρι σήμερα στο 13ο κρεβάτι εξασφαλιζόταν η νοσηλεία των ασθενών που υποβάλλονταν σε επέμβαση, οι μετακινήσεις "επιπλέον" προσωπικού σε νοσοκομεία καθιστούσε αδύνατη τη συνέχιση νοσηλείας ασθενών στο κρεβάτι.

Του Γιώργου Σαχίνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια