default-image

Τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία: Σέρβιραν ακόμη και σκέτο ρύζι

Κρήτη
Τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία: Σέρβιραν ακόμη και σκέτο ρύζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον κίνδυνο να μείνουν στην κυριολεξία χωρίς φαγητό τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, παλεύουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, αφού ο αγώνας που γίνεται για τη διασφάλιση ενός πιάτου για τους ασθενείς, όπως λένε, είναι κάτι περισσότερο από εφιαλτικός.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού, το Πανεπιστημιακό, δεν έλειψαν μέρες που στους ασθενείς για μεσημεριανό, λόγω ελλείψεων, σερβιρίστηκε σκέτο ρύζι με γιαούρτι, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ασθενείς των οποίων η κατάσταση απαιτεί συγκεκριμένο διαιτολόγιο.

Το θέμα τείνει να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με το πάρε-δώσε τροφίμων στα νοσοκομεία να μετατρέπεται σε καθημερινό Γολγοθά για την ημερήσια τροφοδοσία, που ήδη έχει περιοριστεί, αφού, όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι κρέμες και άλλα ενδιάμεσα γεύματα έχουν ήδη κοπεί.

«Σε καμία των περιπτώσεων στο ΠΑΓΝΗ η κατάσταση σε ό,τι έχει να κάνει με την τροφοδοσία προς τους ασθενείς δε βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο. Προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες και τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητικά. Αν τώρα υπήρξε συγκεκριμένο περιστατικό που οι ασθενείς δεν έλαβαν το γεύμα που έπρεπε γιατί υπήρχαν ελλείψεις, είναι ένα θέμα που η διοίκηση θα το διερευνήσει και θα πράξει ανάλογα», υποστηρίζει ο κ. Χαριτάκης.

Το πρόβλημα, όμως, δεν περιορίζεται στα υλικά για την κουζίνα, αφού και στα αναλώσιμα… για τους νοσηλευτές και γιατρούς, μέχρι και ρεφενές γίνεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για να μπορούν να τα έχουν και να κάνουν τη δουλειά τους δίχως να κινδυνεύει και η δική τους υγεία.

Την εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία, όπως εξήγησαν, έρχεται να ολοκληρώσει η υποστελέχωση των κλινικών, αφού ούτε λίγο-ούτε πολύ, όπως τόνισαν, για 20 και τριάντα ασθενείς πλέον, αντιστοιχεί και με δυσκολία ένας νοσηλευτής.

Με επίκεντρο τα προβλήματα που καθιστούν στα όρια του κινδύνου την παροχή υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή τους, οι εργαζόμενοι και των νοσοκομείων του Ηρακλείου θα συμμετέχουν την Πέμπτη στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία, ενώ την Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν και συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας.

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News