default-image

Έπεσε η αυλαία στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Έπεσε η αυλαία στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το φεστιβάλ του Δήμου "Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014". Συνολικά έγιναν 170 εκδηλώσεις (Ιούλιος 67, Αύγουστος 59, Σεπτέμβριος 41) στα κηποθέατρα "Ν. Καζαντζάκης", "Μ. Χατζιδάκις", "Πύλη Βηθλεέμ" και Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές.

Στο Θερινό Δημοτικό Σινεμά "Βηθλεέμ" πραγματοποιήθηκαν 55 προβολές ταινιών με περίπου 10.000 θεατές. Οι 55 εκδηλώσεις έγιναν με ελεύθερη είσοδο θεατών, ενώ συνολικά ακυρώθηκαν με ευθύνη των σχημάτων 16 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Οικονομικά το φεστιβάλ ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων όπως είχε ψηφιστεί, ενώ με κέρδος έκλεισαν τα καταστήματα και κυλικεία των θεάτρων από τη ΔΕΠΤΑΗ.

Οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμά τους ήταν "Η Ιλιάδα" σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, "Ο κατάδικός μου" της Ελένης Ράντου, "Η Κοιμωμένη ξύπνησε" της Ξένιας Καλογεροπούλου, "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" με την Κάτια Δανδουλάκη, "Τρωάδες" σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, "Ερωτόκριτος" με τους "Χαΐνηδες", Ομάδα "Καβάφης" από τη Σύρο, και "Ασκητική" με τον Βασίλη Βασιλάκη, ενώ τα ντόπια θεατρικά και μουσικά σχήματα "άφησαν" άριστες εντυπώσεις στους θεατές.

«Ο Δήμος Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα σχήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τους καλλιτέχνες που με την ευαισθησία και το ταλέντο τους προσέφεραν διασκέδαση και συγκίνηση στους Ηρακλειώτες.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές (Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), καθώς και τις τεχνικές εταιρείες που βοήθησαν να οργανωθούν άρτια οι παραστάσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε τους Ηρακλειώτες που με την μεγάλη συμμετοχή τους κατέστησαν για άλλη μια φορά το φεστιβάλ της πόλης μας ως ένα από τα κορυφαία της χώρας μας», αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Μάζεψαν 35 τόνους τρόφιμα για τους απόρους

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του φεστιβάλ εμφανίζεται από τη συλλογή περίπου 35 τόνων τροφίμων και πολλών φαρμάκων και σχολικών ειδών που διένειμαν σε συμπολίτες μας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου και της Αλληλεγγύης ή η Εκκλησία και οι διάφορες κοινωνικές δομές της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News