default-image

Πρωταρχικό θέμα συζήτησης τα κενά

Κρήτη
Πρωταρχικό θέμα συζήτησης τα κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας, έπειτα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο σχετικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, στο Αρκαλοχώρι. Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν οι διευθυντές των σχολείων, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που λειτουργούν στο σύνολο του δήμου.

Παρόντες ήταν επίσης οι πρόεδροι των νέων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Καλογεράκης και κ. Ζαχαρίας Δερμιτζάκης, ο οποίος αποτελεί παράλληλα και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα Παιδείας, αντιδήμαρχοι, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Μύρων Χιλετζάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η δημοτική Αρχή βρίσκεται πάντα ενεργά στο πλάι εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Με την αγαστή συνεργασία στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της καταγραφής των ζητημάτων να θεωρείται αυτονόητη, ο κ. Καλογεράκης υπογράμμισε ότι οι κοινές και συντονισμένες παρεμβάσεις φέρνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κενά στα σχολεία: Θέμα που απασχολεί όλους

Πρωταρχικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα κενά σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου. Σε αυτόν τον άξονα, ο κ. Καλογεράκης έκανε λόγο για τις κεντρικές παρεμβάσεις που προγραμματίζει η δημοτική Αρχή τόσο προς το αρμόδιο υπουργείο, όσο και προς την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης, οι οποίες, όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα προχωρήσουν και στο επίπεδο των συλλογικών οργάνων της  αυτοδιοίκησης, καθώς πρόκειται για θέμα που απασχολεί όλους.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη συνεχή μείωση εισροής της χρηματοδότησης που διατίθεται από το κεντρικό κράτος για τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, γεγονός που και φέτος επιφέρει περιορισμένες δυνατότητες στο σχετικό προϋπολογισμό. Στην κατεύθυνση αυτή, τονίστηκε ότι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα συνεχίσει να στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στο βαθμό των δυνατοτήτων του, όπως οι παρεμβάσεις κτιριακής συντήρησης των σχολικών μονάδων. Τέλος, συμφωνήθηκε η συνεργασία όλων στο κομμάτι της στοχοθεσίας και ιεράρχησης των αναγκών, καθώς αποτέλεσε κοινή συνισταμένη ότι η σύμπνοια Δήμου, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών είναι απαραίτητη, προκειμένου να ξεπεραστούν τα ζητήματα που προκύπτουν, αφού και οι φετινές δυσκολίες είναι διευρυμένες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News