default-image

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής...

Κρήτη
Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώσεις που αφορούν στον τρόπο εξέτασης της Πληροφορικής, στο πλαίσιο των

πανελλαδικών εξετάσεων, αναμένονται από Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές που φοιτούν φέτος στη Β' λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού: Ανθρωπιστικές ή Θετικές Επιστήμες, στο πνεύμα των όσων προβλέπει ο νόμος για το "νέο λύκειο".

Η εφαρμογή του νόμου αυτού ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά. Εφαρμόστηκε στους περυσινούς μαθητές της Α' λυκείου, οι οποίοι και θα είναι οι πρώτοι που θα εισαχθούν με το νέο σύστημα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το νέο σύστημα προβλέπει ότι οι φετινοί μαθητές της Β' λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν μία από τις δύο ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού, Ανθρωπιστικές ή Θετικές Επιστήμες. Οι ίδιοι την επόμενη σχολική χρονιά, ως μαθητές της Γ' λυκείου πια, θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ τριών ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού, αλλά και το επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης, το οποίο τους οδηγεί σε αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ.

Ο νόμος για το νέο λύκειο προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Παιδείας, που εκδίδεται το αργότερο έως τις 30 Μαΐου και ισχύει για το επόμενο έτος, πραγματοποιείται η αντιστοίχηση των σχολών, των τμημάτων προς το οικείο επιστημονικό πεδίο. Άρα για τους μαθητές που ολοκλήρωσαν φέτος την Α' λυκείου και πρόκειται να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση έχει προθεσμία να εκδοθεί έως τις 30 Μαΐου 2015.

Τα παραπάνω προκύπτουν από απάντηση του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρίας Ρεπούση. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Υπουργική Απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν, σχετικά με τις ομάδες προσανατολισμού στο λύκειο, θα εκδοθούν πριν από τις 30 Μαΐου 2015. Ταυτόχρονα, επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εισαχθεί το μάθημα της Πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τη Δευτέρα τα σπουδαία...

Πληροφορική και εισαγωγή στις σχολές ενστόλων

Για το θέμα της Πληροφορικής ανέλαβε δημόσια δέσμευση και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ωστόσο δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες.

Ο τρόπος με τον οποίο θα ενταχθεί η Πληροφορική στις πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αποσαφηνιστεί μεθαύριο Δευτέρα.Τότε θα αποσαφηνιστεί και το αν τίθεται θέμα αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές της Αστυνομίας.

Για το θέμα συναντάται ο υπουργός Παιδείας με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Σκοπός τους είναι να δουν πώς θα ενταχθούν και οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές μέσα στο όλο σύστημα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, «το έχω δηλώσει δύο φορές, είμαι έτοιμος, το έχουμε λύσει, θα μπει η Πληροφορική, αλλά θα το ανακοινώσουμε τη Δευτέρα, διότι θα πάμε με τον κ. Κικίλια στον κ. Αβραμόπουλο να ρωτήσουμε αν τίθεται θέμα αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές για ευέλπιδες, ικάρους και ναυτικούς δοκίμους, ή στις σχολές της Αστυνομίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι όλες οι εξετάσεις θα μείνουν στο υπουργείο Παιδείας, γιατί εδώ υπάρχει το πιο αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα.

Άρα περιμένουμε να το ανακοινώσουμε μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο ή θα ανακοινώσουμε μόνο την Πληροφορική, αν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή για τις στρατιωτικές σχολές».

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News