default-image

Τα μυστικά του τοκετού στον Κοινωνικό Χώρο (video)

Κρήτη
Τα μυστικά του τοκετού στον Κοινωνικό Χώρο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο "Microbirth", ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Το "Microbirth" προβάλλεται σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα αυτό το μήνα σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα, ως μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

Στο Ηράκλειο η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9), στην αίθουσα "Οδυσσέα Ελύτη".

Θα ακολουθήσει ομιλία της κυρίας Μαρίας Σαρρή, μαίας, για την προετοιμασία του φυσικού τοκετού.

Λίγα λόγια για την ταινία

Εξέχοντες επιστήμονες από τη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική συμμετέχουν στο "Microbirth" εκφράζοντας την ανησυχία τους για το πώς οι σύγχρονες πρακτικές των γεννήσεων μπορεί να παρεμβαίνουν σε σημαντικές βιολογικές διαδικασίες καθιστώντας τα παιδιά μας ενδεχομένως περισσότερο επιρρεπή σε ασθένειες αργότερα στη ζωή τους.

Το "Microbirth" βλέπει τη γέννηση με έναν εντελώς νέο τρόπο, μέσα από το φακό ενός μικροσκοπίου. Ερευνώντας τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, η ταινία αποκαλύπτει το πώς ο τρόπος που γεννάμε έχει αντίκτυπο στη διά βίου υγεία των παιδιών μας.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Alto Films Ε.Π.Ε. Παραγωγοί της ταινίας και σκηνοθέτες είναι ένα ζευγάρι Βρετανών κινηματογραφιστών, η Toni Harman και ο Alex Wakeford. Η προηγούμενη ταινία τους "Freedom For Birth" έκανε πρεμιέρα με περισσότερες από 1.100 ταυτόχρονες δημόσιες προβολές σε 50 χώρες το 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.oneworldbirth.net/microbirth & http://microbirth.com

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News